Temperaturi de minus 16,9 grade Celsius. Gerul pune stăpânire pe ţara noastră

Stația meteo din Întorsura Buzăului a înregistrat marți dimineață cea mai scăzută temperatură atmosferică din depresiune - minus 16,9 grade Celsius.

RomaniaTV.net
06 dec. 2016, 09:30
Temperaturi de minus 16,9 grade Celsius. Gerul pune stăpânire pe ţara noastră

Minima s-a înregistrat între orele 05,00 și 06,00, iar ulterior temperatura a crescut, ajungând în jurul orei 08,00 la minus 16,4 grade Celsius.

Este a doua zi geroasă din acest sezon hibernal, după ce luni dimineață mercurul termometrelor a coborât la Întorsura Buzăului până la minus 17 grade Celsius.

Și la Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc a fost foarte frig marți dimineață, în jurul orei 08,00 termometrele indicând minus 12,6, respectiv minus 11,8 grade Celsius.

Potrivit Agerpres, meteorologii susțin că gerul a început mai repede decât în alți ani, dar prognozează că vremea se va încălzi ușor în următoarele zile.

Locuitorii Întorsurii Buzăului, supranumită „Mica Siberie”, sunt obișnuiți cu iernile geroase. Anul trecut, pe 1 ianuarie, la Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 31,7 grade Celsius, pe 8 ianuarie minus 34,7 grade Celsius, iar anul acesta, pe 20 ianuarie au fost minus 29,5 grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în județul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record neatins din anul 1939.

Vezi si: IMAGINI INCREDIBILE în Sinaia. Gheaţa de sub zăpadă le-a dat bătăi de cap şoferilor VIDEO

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă că vremea se va mentine rece pentru această dată. Trecător va ninge slab, pe arii restrânse în Moldova, Carpatii Orientali si cei Meridionali, iar cu totul izolat în Delta Dunării si în dealurile sudice.

PROGNOZA METEO MARTI. Desi valorile termice vor marca o crestere uşoară în majoritatea zonelor, vremea se va mentine rece pentru această dată, îndeosebi dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul nopţii în nord-est, est şi în centru unde pe spatii mici, cu precădere în zona Carpaţilor Orientali, va ninge slab. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări pe crestele montane, dar izolat şi trecător şi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 si 9 grade. (-1…-2 grade in estul Transilvaniei si 10…11 grade in vestul Olteniei si nordul Munteniei)Mai ales dimineata, în zonele joase de relief, local se va semnala ceată, asociată cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Desi valorile termice vor marca o crestere fată de intervalul precedent, dimineaţa şi noaptea vremea se va mentine rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi de 6…7 grade. La începutul zilei vor fi condiţii de ceaţă.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul precedent astfel încât vremea va fi rece pentru această dată în toată ţara. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade in estul Transilvaniei si 7 grade in dealurile Olteniei. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare în regiunile extracarpatice si la munte. Trecător va ninge slab, pe arii restrânse în Moldova, Carpatii Orientali si cei Meridionali, iar cu totul izolat în Delta Dunării si în dealurile sudice. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în estul si sud-estul teritoriului, precum si pe crestele montane. Izolat, în zonele joase de relief, va fi ceată, asociată si cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Temperatura aerului va scădea fată de intervalul precedent, astfel că vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 3 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Desi valorile termice, în special cele minime, vor marca o crestere fată de intervalul anterior, mai ales în est si sud-est, dimineata se va mentine rece în cea mai mare parte a tării. În nordul si nord-estul teritoriului vor fi înnorări temporare si cu totul izolat vor fi posibile precipitatii slabe, predominant sub formă de ploaie, în timp ce în restul zonelor cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar trecător si la cote mai reduse si în Delta Dunării. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade si 9 grade. Local, cu precădere spre sfârsitul intervalului, în zonele joase de relief va fi ceată, asociată pe spatii mici cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO BUCURESTI: Desi valorile termice vor fi în crestere fată de intervalul anterior, dimineata va fi usor mai rece decât în mod normal pentru această perioadă din an. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 5 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceată asociată cu depunere de chiciură.

TENDINTA

VINERI – Procesul de încălzire a vremii va continua, urmând a se înregistra, îndeosebi în sudul si în estul tării, valori termice diurne mai ridicate decât cele climatologic specifice acestei date. În primele ore ale intervalului, în zonele joase de relief, local va fi ceată sau nebulozitate stratiformă, apoi cerul va deveni variabil la senin, exceptând regiunile nordice si de nord-est, unde vor fi înnorări trecătoare. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 si 10 grade. Cu totul izolat, noaptea vor fi conditii de ceată.

SAMBATA si DUMINICA – Valorile termice, în special cele diurne, se vor situa peste cele climatologic specifice acestei perioade din an, mai ales în sudul si în estul ţării. În ultima zi, în majoritatea zonelor va creşte probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, slabe cantitativ.