Temperaturi de până la 20 de grade la mijlocul lui martie. Apoi un ciclon care lovește Europa ajunge și în România

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Conform ANM, vremea va fi în general caldă, cu maxime de până la 20 de grade, dar vor fi și multe precipitații.

07 mart. 2023, 13:49
Temperaturi de până la 20 de grade la mijlocul lui martie. Apoi un ciclon care lovește Europa ajunge și în România

Luna martie vine cu vreme oscilantă. Vor fi diferențe mari de temperaturi de la zi la noapte. Nivelul precipitațiilor va fi ridicat în jumătatea de nord a țării.

În săptămâna 06 – 13 martie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de sud și de sudest a țării. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest va fi deficitar.

Citește și: Prognoza meteo pentru intervalul 6 – 19 martie. Alternanțe termice periculoase. Temperaturi de îngheț dimineața, apoi se încălzește. Vor fi chiar și 20 de grade în unele zone

În săptămâna 13 – 20 martie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vest, nord-vest, centru, precum și în nord-est, dar mai ales în zonele montane, iar în
rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citește și: Prognoza meteo. Când vine primăvara în România. Data la care vom scăpa de temperaturile negative

În săptămâna 20 – 27 martie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar în toate regiunile.

În săptămâna 27 martie – 3 aprilie mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea sudestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.