Temperaturi de primăvară în plină iarnă PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Temperaturile sunt anormal de mari pentru această perioadă a anului, chiar şi cu 10 grade peste media obişnuită.

RomaniaTV.net
20 ian. 2013, 16:15
Temperaturi de primăvară în plină iarnă PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Luni, vremea va fi caldă în toată ţara, maximele pornind de la 4 grade în nordul Moldovei, în timp ce în Dealurile de Vest se ating valori cu peste 10 grade mai ridicate decât ar fi normal în luna ianuarie. Aproximativ 16 grade primăvăratice vor indica termometrele în această reigune. Şi tot de primăvară sunt şi cele câteva ploi slabe prezente pe parcursul zilei în nordul ţării. În sud şi est însă, doar ceaţa matinală este fenomenul meteorologic de interes. Cât despre vânt, regiunile vizate de intensificări temporare sunt cele vestice, spre seară, şi cele sud-estice, precum şi zona înaltă de munte.

Şi în Bucuresti săptămâna debutează cu vreme caldă, maxima atinge aproximativ 11 grade, cu 10 mai mult decât ar fi normal. Doar în zorii zilei sunt condiţii pentru puţină ceaţă, în rest predomină soarele, iar vântul nu depăşeşte cote de moderat.

Marţi, temperaturile mai scad în vestul, centrul şi nordul ţării, unde cerul va fi acoperit de nori şi pe arii relativ extinse, ziua – va ploua, iar seara şi noaptea vor fi precipităţii mixte şi condiţii de polei. În celelalte regiuni vremea rămâne caldă, iar înnorarile şi ploile îşi fac apariţia abia după căderea nopţii. Ziua este plăcută, iar maximele temperaturii aerului se încadrează între 0 grade în Moldova şi 14 în Dobrogea.

Şi în Capitală, marţi, vremea se menţine caldă, ziua va fi însorită, cu 11-12 grade în termometre la amiază, însă noaptea se adună norii şi plouă trecător, iar vântul devine mai alert.

Miercuri, norii acoperă jumătătea de nord-est a ţării, unde cad preicpitatii: ninsori în nordul Crişanei şi jumătatea nordică a Moldovei, mixte în Transilvania şi sudul Moldovei şi ploi în Dobrogea şi estul Munteniei. În sud şi la munte vântul va sufla cu putere. Temperatura aerului continuă să scadă, astfel că la amiază se înregisteraza doar -5 grade în nordul Moldovei şi doar în sudul extrem al ţării mercurul încă se ridică în termometre spre 8 grade Celsius.

În Bucuresti soarele se mai ascunde miercuri după nori, din când în când, dar nu se aşteaptă precipitaţii şi vântul nu trece de moderat. Temperatura aerului mai scade însă, dar tot ridicată rămâne pentru data din calendar, şa amiază atingându-se 6-7 grade.