Temperaturi de sfârşit de martie, în plină iarnă. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea continuă să fie anormal de caldă pentru această perioadă.

RomaniaTV.net
03 ian. 2012, 21:14
Temperaturi de sfârşit de martie, în plină iarnă. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

După atâtea zile cu soare, miercuri încep să se adune nori peste vestul şi nord-vestul ţării, dar abia pe seară ne putem aştepta şi la ceva ploi în aceste regiuni. În restul ţării, aceeaşi vreme de primăvară, cu temperaturi de sfârşit de martie. Valorile termice prognozate de meteorologi vor fi între 3 şi 13 grade Celsius, dar nu este exclus să se se înregistreze cu un grad două mai mult. Vântul se simte alert la munte, dar în rest nu trece de moderat, iar ceaţa de peste zonele joase de relief nu va insista până la amiază.

Acelaşi parfum de primăvară se simte şi în Capitală. Soarele abia dacă se întâlneşte cu norii, iar maxima din nou aduce 10, dacă nu chiar 11 grade.

Ziua de joi adună nori peste întreaga jumătate de vest a ţării, unde sunt aşteptate în general ploi. Va fi din ce în ce mai înnorat pe măsură ce se apropie seara, iar noaptea de joi spre vineri va aduce precipitaţii mixte în special în Transilvania, unde şi temperaturile sunt mai scăzute. Până atunci însă maximele reuşesc încă să urce nesperat de mult, de la 1 grad în depresiunile din Transilvania până la 11 grade în Dobrogea.

Joi, bucureştenii nu simt încă schimbarea vremii. Va fi cald, cu 9 grade la amiază, cu cer variabil şi doar puţină ceaţă în zori.

Vineri soarele începe să fie mai îndrăzneţ în interiorul arcului carpatic, dar este rândul zonelor sud-estice să aibă parte de nori. Ploile îşi fac şi ele apariţia în peisajul acestor regiuni, iar la munte s-ar putea să dea şi câte un fulg de zăpadă. În rest, vântul nu trece de moderat, iar maximele continuă să salte peste normă, urmând să atingă între 2 şi 10 grade.

Încheiem săptămâna în Bucureşti cu vreme de toamnă. Norii strâng rândurile peste Capitală, aşa că o umbrelă nu ar strica. Se răceşte uşor, dar încă e anormal de cald, cu o valoare la prânz de 6-7 grade.


loading...