Temperaturi de VARĂ la sfârşit de octombrie. Vezi PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE

Meteorologii anunţă vreme frumoasă pentru zilele următoare. Sâmbătă şi duminică vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii octombrie. De asemenea, luni, marţi şi miercuri se anunţă temperaturi de vară şi cer aproape senin.
Romania TV
25 oct. 2013, 13:42
Temperaturi de VARĂ la sfârşit de octombrie. Vezi PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE

Sâmbătă tot despre vreme caldă vorbim, mai ales în regiunile intracarpatice, unde temperaturile cresc peste zi, atingând din nou pragul termic al unei zile de vară, 25 de grade, în vestul ţării. Însă în zonele joase din sud, din centru şi din est, dimineaţa ceaţă şi norii joşi vor fi din nou de interes, izolat şi burniţă, dar spre amiază apare soarele şi aici, aşa că maximele depăşesc şi aici valorile normale pentru final de octombrie, pornind de la 15 grade pe litoral. În Capitală ziua începe cu pătura de nori şi ceaţa, vântul nu are nicio adiere, dar spre prânz soarele câştiga teren şi ridică mercurul în tremometre spre aproximativ 19 grade.

Duminică vremea va fi mai caldă decât ar fi normal în ultima decadă a lunii octombrie. Iar vremea rămâne în general frumoasă în mare parte din ţară, şi numai peste regiunile nordice şi nord-estice rătăcesc nori ce pot să lase, cu totul izolat, câteva picături de ploaie. Ceaţa este din ou prezentă în zori mai ales prin Oltenia, Moldova şi depresiunile intramontane, însă pe spaţii tot mai restrânse, iar la amiază soarele predomină şi temperatura aerului atinge din nou temperaturi foarte generoase: de la 17 grade pe litoral şi în depresiuni până la 25 de grade în vestul ţării. În Bucureşti la prânz va fi cald, după ce se risipeşte ceaţa dimineţii şi soarele se ridică pe cer. Vântul nu are nicio adiere, iar maxima zilei atinge aproximativ 22 de grade, cu 6…7 mai multe decât ar fi normal.

Săptămâna viitoare începe tot cu vreme caldă. Luni după amiază maximele pornesc de la 17 grade în depresiuni şi ating 25 de grade varatice în sudul Olteniei. Iar ca aspect, vremea se anunţă în general frumoasă, în zori doar izolat se mai formează puţină ceaţă la câmpie, iar prin nord şi nord est se plimbă câţiva nori, dar şansele pentru o ploaie slabă sunt foarte mici. La rândul său, vântul începe să se agite doar pe crestele montane înalte, în rest rămâne potolit.

Şi în Capitala luni este o zi frumoasă şi caldă, însorită din zori şi până în noapte, 23 de grade la umbră vor fi în orele amiezii, cu adieri plăcute ale vântului de vest.

Marţi se menţine mult mai cald decât ar fi normal pentru debut de noiembrie, cu temperaturi la amiază între 18 şi 25 de grade, cu 10 grade mai mari decât ar trebui. În plus, vorbim despre vreme frumoasă, cu cer aproape senin şi doar trecător câţiva nori prin extremitatea de nord şi nord-vest a teritoriului, unde numai izolat plouă puţin şi slab.

Miercuri rămâne la fel de cald şi frumos, poate doar ceaţa dimineţii să se mai îndesească, dar tot se risipeşte la amiază, însa de joi temperaturile mai scad şi ceaţa întârzie spre prânz, asociată pe alocuri cu burniţă în zonele joase de relief. Dar, deşi în uşoară scădere, regimul tremic încă rămâne la cote mai ridicate decât ar fi normal în prima decadă a lunii noiembrie, vremea tot caldă rămâne.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'