Temperaturi în pragul CANICULEI, la jumătatea lunii mai. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Vremea capricioasă şi ploile pot fi chiar torenţiale, însă începând de miercuri temperaturile vor fi în continuă creştere. Toată săptămâna se anunţă vreme demnă de lunile de vară în cea mai mare parte a ţării.

RomaniaTV.net
14 mai 2013, 13:52
Temperaturi în pragul CANICULEI, la jumătatea lunii mai. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Miercuri locuitorii din nordul, vestul şi centrul ţării, vor avea parte de o vreme răcoroasă, cerul va avea înnorări şi va ploua local. Si vorbim despre ploi ce pot sa adune mai mult de 15…20 l/mp. În sud si sud-est insa, temperaturile sunt cele potrivite pentru data din calendar, iar ziua se anunta destul de insorita si doar cu totul izolat pot sa cada cativa stropi de ploaie. Vântul ramane si el domol, iar la amiaza termometrele indica numai 17 grade in nord-vestul si centrul tarii tarii, dar in sud temperaturile cresc spre 26 de grade.

Si locuitorii Capitalei se vor bucura miercuri de soare si placute adieri ale vantului de vest, nu se asteapta nicun strop de ploaie, iar la amiaza mercurul din termometre se ridica spre 25…26 de grade.

Joi temperatura aerului creste in toate regiunile si vremea devine caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în regiunile sudice. Maximele termice vor fi cuprinse între 22 de grade in Bucovina şi 30…31 de grade in sud, la campie. Ca aspect, vorbim despre vreme frumoasa si insorita in mare parte din tara, fara vant agitat, si doar peste partea de nord-est ratacesc cativa nori ce numai izolat lasa ploi slabe.

In Bucureşti joi se mentine vreme frumoasa si insorita, cu temperaturi de miez de vara in orele amiezii: 29…30 de grade la umbra.

Vremea va continua să se încălzească vineri, astfel că  temperaturile maxime vor fi de la 22…24 de grade pe litoral până la 33 de grade în Lunca Dunării, valori mult mai ridicate decât ar fi normal în a doua decadă a lunii mai. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce se vor semnala local în jumătatea de vest a ţării şi pe arii restrânse în rest.

În Bucureşti vom avea de asemenea o zi de vineri deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii de 29…30 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi condiţii pentru averse şi descărcări electrice, spre seară şi in noaptea urmatoare. Vântul va sufla slab şi moderat.