Temperaturi record în Austria: Peste 40 de grade, pentru prima dată în istorie

Austria a înregistrat joi pentru prima dată temperaturi de peste 40 de grade Celsius, un record absolut de căldură de la primele măsurători regulate de temperatură efectuate în această ţară de la mijlocul secolului al XIX-lea, a anunţat serviciul austriac de meteorologie (ZAMG).

08 aug. 2013, 18:20
Temperaturi record în Austria: Peste 40 de grade, pentru prima dată în istorie

O temperatură de 40,6°C s-a înregistrat la Neusiedl am See şi 40,5°C – la Bad Deutsch Altenburg, două oraşe situate în estul ţării, în timp ce la Güssing (sud-est), mercurul termometrelor a urcat la 40,0°C, scrie Agerpres.

Totuşi, notează AFP, ZAMG a exprimat rezerve în privinţa măsurătorii realizate la Neusiedl am See şi a anunţat că va face verificări.

Precedentul record de căldură a fost bătut. Acesta data de abia acum cinci zile, cu 39,9°C atinse la Dellach im Drautal (sud), la 3 august. Această localitate din Carinthia deţinea deja de 30 de ani recordul absolut în materie de căldură în Austria, cu o temperatură de 39,7°C înregistrată în 1983.

Şi la Viena s-a înregistrat joi cea mai ridicată temperatură măsurată vreodată în capitală, 39,5°C. Precedentul record data din 1957 (38,9°C)