Temperaturi RECORD: Miercuri, cea mai CALDĂ dimineaţă de martie din ultimii 50 de ani

Meteorologii au înregistrat temperaturi record pentru prima lună de primăvară. Miercuri a fost cea mai caldă dimineaţă de primăvară din ultimii 50 de ani, informează România TV.

19 mart. 2014, 08:16
Temperaturi RECORD: Miercuri, cea mai CALDĂ dimineaţă de martie din ultimii 50 de ani

Miercuri dimineaţa a fost foarte cald în mai multe localităţi din ţară. Cele mai mari temperaturi s-au înregistrat la Secuieni. De altfel, şi în timpul nopţii temperaturile au fost mai ridicate decât cele obişnuie pentru această perioadă. Mercurul a urcat în termometre până la 8, 9 grade.

VEZI şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Miercuri dimineaţa la Zalău s-au înregistrat 9 grade, iar în Satu Mare au fost 7 grade. Miercuri va fi cald în toată ţara, iar în sud se vor înregistra chiar temperaturi record.

Meteorologii au anunţat şi precipitaţii pentru ziua de miercuri, însă vorbim mai degrabă de ploi de vară chiar dacă suntem abia la mijlocul lunii martie.

În zilele următoare, vremea va fi foarte caldă în toată ţara, iar în weekend se vor înregistra chiar şi 25 de grade în sudul ţării.

PROGNOZA METEO pe trei zile

PROGNOZA METEO. Miercuri va fi vreme deosebit de caldă pentru a doua decadă a lunii martie în regiunile sudice şi sud-estice, dar şi în celelalte regiuni vor fi temperaturi ridicate. Vorbim despre valori în orele amiezii de la 11 grade în nordul extrem al ţării, până la 24 în sud. Dar nu va fi o zi însorită, căci soarele se va ascunde adesea după nori, iar în Maramureş, în mare parte din Transilvania şi Moldova şi local în Banat şi Crişana, cu precădere la deal, îşi vor face apariţia şi ploile. În celelalte zone, doar pe alocuri va ploua, către seară. Şi, pentru că temperaturile sunt potrivite mai degrabă pentru luna mai, precipitaţiile vor fi sub formă de averse, posibil însoţite izolat de fulgere şi tunete. Vântul va fi şi el agitat în toate regiunile, cu rafale de peste 50…55 km/h, şi chiar mai puternice pe crestele înalte de munte.

Citeşte şi Temperaturi RECORD: Ziua de 19 februarie, cea mai caldă zi din ultimii 52 de ani

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Miercuri se menţine vreme cu mult mai caldă decât ar fi normal, la amiază vor fi 22….23 de grade, în loc de 11 grade cât ar trebui la această dată calendaristică, cu soare pe săturate şi câţiva nori în plus abia spre seară. Vântul însă devine tot mai sprinten, cu precădere în a doua parte a zilei.

PROGNOZA METEO. Joi, vremea se îndreaptă simţitor, cerul devine senin în toată ţara, nici vorba de ploi şi doar vântul încă rămâne mai alert la munte şi, local şi temporar, în Moldova. Iar maximele termice ale zilei sunt în continuare cu mult mai mari decât normele perioadei, cu valori de la 13 grade în Maramureş şi estul Transilvaniei, până la 21 de grade în sudul ţării.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. La jumătatea săptămânii vremea rămâne frumoasa şi foarte caldă, cu aproximativ 20 de grade în termometre la amiază, cer senin şi vânt potolit, va fi încă o zi frumoasă de primavară.

PROGNOZA METEO. Vineri În toată ţara va fi deosebit de cald, la amiază se aşteaptă temperaturi cu până la 10….12 grade mai mari decât normele perioadei, de la 12 grade pe litoral până la 23 de grade la câmpie, în vestul şi sudul ţării. Iar ca aspect, vorbim de vremea frumoasă, cer senin şi doar în Banat şi Moldova, ca şi la munte, vântul de sud se arată mai alert.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Vineri tabloul meteo nu se schimbă, timp frumos, mult mai cald decât ar trebui, 21…22 de grade la amiază şi nicio adiere de vânt.

Citeşte şi Alergiile de primăvară. Care sunt simptomele şi cum putem trata aceste alergii