Temperaturi resimţite în Bucureşti: -22 de grade Celsius la amiază

Bucureştiul se află sub cod portocaliu de ninsori şi vânt, temperaturile resimţite fiind cu mult sub cele prognozate de meteorologi.

RomaniaTV.net
26 feb. 2018, 08:49

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţa la ora 15.00 o temperatura real resimţită de -15 grade Celsius la Filarat, în timp ce la staţia meteo din Băneasa indicele de răcire arată -22 grade Celsius.

Citeşte şi PROGNOZA METEO BUCUREŞTI: Ninsori abundente în Capitală în următoarele ore. Strat de zăpadă de 15-30 cm

Ninsoarea va deveni abundentă în Capitală pe parcursul zilei de luni, vântul se va intensifica până la viteze de 60…65 km/h şi va fi viscol temporar puternic, potrivit prognozei speciale pentru municipiul Bucureşti emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Grosimea stratului de zăpadă nu va fi uniformă şi se va situa în general între 15 şi 30 cm. Temperatura maximă va fi de -8 grade, iar cea minimă de -12…-10 grade, în intervalul 26 februarie, ora 10:00 – 27 februarie ora 08:00.

Totuşi, cele mai scăzute temperaturi se resimt în vârful munţilor, fiind resimţite -42 de grade Celsius în Călimani şi -46 grade la Vârful Ţarcu.

Până în 1 martie sunt aşteptate temperaturi extrem de scăzute în aproape toată ţara, atât noaptea, cât şi ziua. În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.