Temperaturi stranii de Crăciun şi Revelion în Bucureşti. Meteorologii au schimbat „animaţia termică” de Sărbători

Val de aer rece peste România. Vremea se va răci accentuat în următoarele zile, iar de la temperaturi de primăvară vom ajunge la temperaturi de iarnă, maximele urmând a fi de 4-5 grade, a transmis directorul ANM, Elena Mateescu.

12 dec. 2022, 23:26
Temperaturi stranii de Crăciun şi Revelion în Bucureşti. Meteorologii au schimbat „animaţia termică” de Sărbători

Meteorologii Accuweather, dar şi cei ANM au modificat prognoza de Sărbători.  „Animația termică ne indică posibilitatea ca într-adevăr în următoarele zile, în special la nivelul României, temperatura să scadă”, spune Elena Mateescu, şefa ABM.

„O scădere semnificativă comparativ cu ce am avut în ultimele două zile pentru că dacă astăzi am avut în partea de sud-est a țării și inclusiv în zona de sud-est Călărași și nu în ultimul rând Cernavodă temperaturi de 21 de grade Celsius, o valoare destul de ridicată pentru perioada în care ne aflăm.

n partea de vest deja masa de aer rece întradevăr dinspre nord-vestul continentului pentru că observăm toate nuanțele de mov, mov deschis sau mov închis, ne arată valori ale temperaturilor foarte scăzute.

Astăzi, în vest, am avut temperaturi de numai 1-2 grade Celsius, la nivelul maximelor, mai coborâte cu peste 10 grade, față de ceea ce am avut ieri”, spune Elena Mateescu.

Vortexul polar ajunge în România. Ger şi ninsori în următoarele zile. Prognoza meteo actualizată, anunţată de Elena Mateescu, directorul ANM

Meteorologii Accuweather au venit şi ei cu noi precizări pentru Sărbători, inclusiv pentru Revelion. Potrivit prognozei meteo emise recent de către Accuweather, prima zăpadă de care se vor bucura cetățenii din București va fi pe data de 18 decembrie. Valorile din termometre vor fi cuprinse între 5 grade Celsius și minus un grad. Este foarte posibil ca omătul  să nu reziste, din moment ce pe data de 20, minima va crește la 0 grade.

Inițial, prima zăpadă din Capitală era așteptată pe data de 6 decembrie, chiar de Moș Nicolae, iar cea de-a doua ninsoare, în noaptea dintre ani. Ulterior, meteorologii Accuweather au modificat prognoza și pentru Revelion.

 

 

Prognoza meteo Accuweather actualizată pentru Crăciun și Revelion în București


Potrivit prognozei meteo emise de Accuweather, în Ajunul Crăciunului, temperaturile vor ajunge până la 7 grade Celsius, iar minima va ajunge la un grad. În data de 25 decembrie, valorile din termometre vor fi bizare pentru această perioadă, maxima ajungând la 6 grade Celsius și minima la -2 grade. În ambele zile, cerul va înnorat.

A doua zi de Crăciun vine cu ploi și lapoviță, iar valorile termice vor fi situate între 1 și 6 grade Celsius. Pe data de 27, minima va fi de 0 grade, iar maxima, de 5 grade, cu cerul înorat.

În noaptea dintre ani, cerul va fi parțial înnorat. Temperatura maximă va fi de 7 grade Celsius, iar cea minimă, de 0 grade. Așadar, se pare că nici anul acesta nu va ninge de Crăciun sau de Revelion, iar valorile termice sunt neașteptat de mari pentru perioada sărbătorilor.

Citeşte şi: Prognoza meteo anunţă ger de crapă pietrele. Director ANM: „Diferențele de temperatură vor fi mai mari de 15 grade”

„Temperatura scade brusc pentru că iată deja avem temperaturi ușor mai coborâte, deja, în partea de vest, nord-vest a țării, lucru care se va întâmpla și la începutul săptămânii viitoare și acest lucru se va resimți ulterior și în restul țării, pentru că masa de aer rece va aduce această răcire, în extindere, în toată țara.

Marți, temperaturile maximelor, nu vor mai depăși 4-5 grade Celsius. Marți și miercuri răcirea va fi una semnificativă”, a adăugat şi Elena Mateescu.