Temperaturile din ţară, mai scăzute decât în mod normal VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vineri presiunea atmosferică scade ușor, dar este suficient de ridicată astfel încât să țină la mare distanță de noi sistemele noroase ce aduc precipitații. Nu scăpam însă de norii joși, stratiformi, care acoperă temporar estul și sudul țării, unde pe arii restrânse mai cad precipitații slabe, burniță sau fulguieli și se mai poate forma polei.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 18:10
Temperaturile din ţară, mai scăzute decât în mod normal VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Dincolo de munți vremea e mai plăcută. În primele ore, mai ales în zonele joase, va mai fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură dimineața. Vântul suflă cel mult moderat. Maximele rămân cu câteva grade mai scăzute decât în mod obișnuit în majoritatea zonelor și se vor situa între -2 și cel mult 7 grade.

În Bucureşti, vineri vremea rămâne rece pentru această data și destul de mohorâta. Soarele abia dacă se arată printre norii stratiformi din care mai poate cădea burnița. Vântul suflă slab și până la amiază în termometre nu se adună mai mult de 4,5 grade.

Sâmbătă, deși temperaturile cresc puțin, vremea se menține mai rece decât în mod obișnuit la acest început de weekend. În cea mai mare parte a țării cerul este variabil  și doar izolat în mord și la munte, unde se adună ceva mai mulți nori sunt condiții de precipitații slabe. Mai ales în primele ore ale dimineatii, în zonele joase ceată este fenomenul meteo principal. Vântul prinde putere doar pe crestele munților, în rest abia ajunge la moderat. Temperaturile maxime pleacă de la un grad sub pragul de îngheț, cel mai probabil în zonele depresionare cu ceată în primele ore și ajung la 9 grade în sud-vestul extrem, unde vorbim despre valori normale pentru această data.

În Bucureşti, vremea e încă rece pentru data din calendar. Soarele e mai îndrăzneț și răzbate printre nori, dar nu resşeşte să aducă în termometre mai mult de 5-6 grade la amiază.

Și duminică norii mai trenează peste nordul țării, unde izolat așteptăm precipitații mixte slabe. În celelate regiuni, vremea e mai plăcută ca aspect, cu nori mai puțini și soare mai generos, îndeosebi după disiparea ceții care mai e prezența dimineață, însă pe arii mai restrânse decât în zilele precedente. vântul rămâne mai alert în zonă montană înaltă. La amiază, meteorologii prognozează maxime apropoate de cele sâmbătă, de la 0 la 9 grade, cu cele mai mari valori tot în sud-vest.

În capitală, ultima zi a săptămânii începe tot cu ceaţă, dar după câteva ore de la răsăritul soarelui, se va disipa și soarele va fi puțin mai generos. De la valori ușor sub pragul de îngheț, temperatura urcă până la amiază opana la 6,7 grade, ușor sub media climatologica