Vreme cu lapoviţă, ploi şi polei. Vineri, maximele ajung la 7 grade. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Zilele care urmează vor aduce, în unele zone ale ţării, temperaturi pozitive în timpul zilei pe fondul încălzirii uşoare a vremii, iar precipitaţiile care vor apărea vor fi sub formă de ploaie. Meteorologii avertizează că apariţia lapoviţei şi a ploilor locale va favoriza depunerea de polei.

RomaniaTV.net
08 ian. 2013, 14:26
Vreme cu lapoviţă, ploi şi polei. Vineri, maximele ajung la 7 grade. VEZI PROGNOZA PE TREI ZILE

Miercuri, în mare parte din ţară vremea rămâne rece, cu temperaturi în orele amiezii de la minus 11 grade în estul Transilvaniei până la 2 grade în Oltenia. Dar viscolul se potoleşte, ninsorile se opresc şi doar pe litoral şi în zona de munte vântul încă dă semne de agitaţie. Dar în zonele joase de relief, mai ales din centrul, sudul şi estul ţării, apare ceaţa, asociată şi cu depunere de chiciură.

Şi în Bucuresti va fi frig, este posibil ca ziua de miercuri să înceapă cu ceaţă, asociată şi cu depunere de chiciură, iar până la amiază nu se adună în tremometre mai mult de minus 4…minus 2 grade, deşi soarele este destul de prezent pe parcursul zilei.

Joi vremea se va încălzi în toată ţara, maximele zilei se vor încadra între minus 10 grade în nordul Moldovei şi 4 grade în Oltenia. În regiunile nordice şi centrale, ca şi la munte, norii stau grămadă pe cer şi ninge pe parcursul zilei, iar în celelalte zone se strecoară şi razele soarelui, înnorările sunt doar temporare; nu lipsesc însă precipitaţiile, lapoviţe şi ploi local în vestul şi sud-vestul ţării, în timp ce în sud plouă izolat. Dar peste solul îngheţat de gerul dimineţii, foarte probabil că aceste precipitaţii lichide vor favoriza depunerea de polei. Iar în zona înaltă de munte şi trecător în Dobrogea vântul suflă mai viguros. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 grade în nordul Moldovei şi 4 grade în sud-vest, iar cele minime se vor situa între -10 şi 1 grade. Izolat, în zonele joase, dimineaţa va fi ceaţă cu chiciură.

În Bucureşti, joi, vremea se încălzeşte, astfel că temperatura aerului la amiază urcă spre minus 1 grad, pe fondul cerului temporar noros, dar probabilitatea de precipitaţii rămâne redusă, iar vântul nu dă semne de agitaţie.

Vineri temperaturile rămân uşor mai ridicate decât cele specifice lunii lui Gerar, vorbim despre minus 1 grad în nordul şi centrul ţării, unde ninge local pe parcursul zilei, şi 7 grade în sud-vestul ţării. Iar în celelalte regiuni pe alocuri, precipitaţiile mixte menţin condiţii de formare a poleiului. Iar vântul doar pe crestele înalte de munte suflă mai alert.

Vineri, în Capitală maxima zilei atinge 3 grade în orele amiezii, deşi soarele răzbate cu greu printre norii ce scutură precipitaţii slabe, mixte, cu vânt slab, cel mult moderat.

La sfârşit de săptămână vremea se mai răceşte, iar temperaturile diurne devin cele potrivite pentru luna lui Gerar, de la minus 4 până la plus 4 grade Celsius. Dar cerul rămâne aproape acoperit de nori şi ninge în sudul şi sud-estul ţării şi izolat în rest. Vântul însă rămâne potolit, nu aşteptam un nou viscol în aceste zile de weekend.