Temperaturile scad cu 10-12 grade Celsius în majoritatea zonelor VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Marţi vor fi înnorări consistente în regiunile sudice şi sud-estice unde temporar va ploua. În celelate regiuni, norii se mai răresc şi avem precipitaţii izolate, vorbim despre lapoviţă şi ninsoare la munte.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 18:41
Temperaturile scad cu 10-12 grade Celsius în majoritatea zonelor VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Vântul suflă slab şi moderat, iar temperaturile scad chiar şi cu 10-12 grade faţă de cele de luni. Vom avea 3 grade Celsius în estul Transilvaniei şi cel mult 11 grade Celsius în sud.

Vremea se răceşte şi în Capitală, dar vom avea vreme de toamnă şi nu o zi de iarnă. Cerul va fi mai mult noros, plouă din când în când, iar vântul îşî face simţită prezenţa. Temperatura creşte cu doar câteva grade până la amiază, aşa că maxima nu mai trece de 8-9 grade.

Miercuri, cerul va fi temporar încărcat de nori în toată ţara, precipitaţiile se retrag în sud şi în sud-est şi predomină ploile. Miercuri noapte preciptaţiile revin în vest, în nord şi în centru şi sunt mixte, ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile mai scad puţin si se apropie de regimul normal pentru această dată, cu maxime cuprinse în general între 1 grad şi  2 grade Celsius în estul Transilvaniei şi cel mult 9-10 grade poate în sud-vestul extrem.

În Bucureşti, norii mai acoperă temporar cerul şi e posibil să plouă slab. La amiaza e uşor mai rece faţă de ziua precedentă, nu vor fi mai mult de 6-7 grade Celsius.

Joi va fi noros în aproape toată ţara, dar precipitatiile preferă tot vestul, centrul şi sudul ţării şi sunt reduse cantitativ. Vom avea parte de ploai, lapoviţă şi ninsoare în zonele mai joase şi doar ninsoare la munte. Vântul prinde putere în unele zone şi la munte suflă tare. Maximele scad o idee în nord-vest şi în centru, dar câştigă 1-2 grade în est şi în sud, aşa că avem între 1 grad Celsius în estulT ransilvaniei şi 11 grade Celsius în vestul Olteniei.

Norii rămân deasupra Capitalei, dar din când în când, soarele se strecoară printre ei şi aduce până la amiază ceva mai multe grade decât miercuri, 8, poate 9, în zona centrală. Vântul e mai alert aşa că accentuează senzaţia de frig.