Temperaturile scad şi ploile îşi fac apariţia. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Următoarele zile vor fi caracterizate de o vreme mai rece şi precipitaţii mixte aproape în toată ţara. Totuşi, meteorologii ne anunţă că temperaturile se vor menţine la normalul perioadei.

RomaniaTV.net
02 apr. 2013, 13:58
Temperaturile scad şi ploile îşi fac apariţia. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Miercuri, norii stau grămadă pe cer şi lasă ploi pe arii extinse în vestul, centrul şi sudul ţării şi local în rest. În Oltenia, vestul Transilvaniei şi în Maramureş cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp, iar în zona Carpaţilor Meridionali, izolat, vor cădea peste 60…70 l/mp. Totodată, se vor semnala descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină, în timp ce la altitudini de peste 1800 m vor mai fi posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul dă şi el semne de agitaţie, mai ales în regiunile sudice şi centrale, precum şi la munte. În aceste condiţii, temperaturile mai scad, dar vor fi apropiate de cele normale pentru începutul lunii aprilie, cu valori de la 7 grade în nordul Moldovei până la  16 grade în sud-estul extrem al ţării.

Miercuri, în Capitală, termometrele mai pierd câteva grade, dar se înregistrează totuşi cam cât ar fi normal pentru început de luna aprilie, adică în jur de 15 grade. Va fi înnorat şi nu trebuie să vă lăsaţi umbrelele acasă pentru că, mai ales după-amiaza şi seara, plouă, ceva mai abundent, iar vântul îşi face simţită prezenţa.

Joi, se răceşte în regiunile aflate în interiorul arcului carpatic, unde maxime termice se vor situa între 6 şi 12 grade, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de cele normale la această dată şi se vor situa între 9 şi 17 grade. Soarele preia controlul asupra cerului in vestul şi sud-vestul ţării, în timp ce în restul zonelor rămâne mai înnorat şi plouă pe arii extinse în nord, nord-est şi centru şi izolat în sud şi sud-est. Vântul mai are unele răbufniri prin partea de sud a teritoriului.

Ziua de joi începe în Bucureşti cu înnorări şi ploi, dar după-amiaza şi seară acestea încetează, iar cerul se limpezeşte. Vântul se mai agită şi pe parcursul acestei zile, iar amiaza aduce aproximativ 13…14 grade în termometre.

Vineri, se înnorează din nou şi plouă, în general slab cantitativ, pe arii extinse în vestul, centrul şi nordul ţării şi local în rest. Vântul va sufla cel mult moderat, iar maximele termice, în creştere faţă de ziua precedentă, mai ales în regiunile intracarpatice, vor fi cuprinse între 13 grade în nordul ţării şi 20 de grade în Lunca Dunării.

În Bucureşti, vineri, se arată soarele, dar din când în când se mai înmulţesc norii, însă doar trecător este posibil să cadă câţiva stropi de ploaie. Vântul îşi face puţin simţită prezenţa, iar maxima termică se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Sfârşitul săptămânii aduce o răcire a vremii, la început în nordul Moldovei, apoi şi în celelalte zone astfel că săptămâna viitoare începe cu maxime termice între 5 şi 15 grade. Temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării, la inceput în regiunile vestice, centrale  şi nordice, apoi şi în rest, iar în zona înaltă de munte precipitaţiile vor fi mixte.