Temutul bombardier american B-52 face exerciţii de antrenament în spaţiul aerian al României

Un bombardier strategic american de tip B-52 a desfăşurat marţi activităţi de antrenament în spaţiul aerian al României, în zona Centrului Naţional de Instruire Întrunită "Getica" de la Cincu, judeţul Braşov, informează Ministerul Apărării Naționale.

RomaniaTV.net
02 apr. 2019, 16:18

Antrenamentul s-a derulat sub coordonarea Componentei Operaţionale Aeriene din Statul Major al Forţelor Aeriene, împreună cu elemente FAC (Forward Air Control) şi JTAC (Joint Terminal Attack Controller) din structura Forţelor Aeriene şi a Forţelor Terestre Române.

„Activitatea de zbor a unei aeronave de bombardament strategic de tip B-52 aparţinând Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii are ca scop principal demonstrarea puterii aliate în zona de sud-est a Europei şi contribuie la sporirea încrederii României privind implicarea SUA în asigurarea securităţii regionale, prin furnizarea măsurilor de reasigurare în zona de sud-est a Alianţei Nord-Atlantice”, se precizează în comunicatul MApN.

Bombardierul B-52, fabricat de Boeing, poate transporta 32 de tone de armament și are o autonomie de zbor de peste 14.000 km. Are o anvergură a aripilor de 56 m și este propulsat de opt motorare cu reacție.