Tender va explora un bloc petrolier de peste 5.300 de kilometri pătraţi, în Africa

Tender Grup, controlat de omul de afaceri Ovidiu Tender, a încheiat un acord de concesiune cu Agenţia de Gestionare şi Cooperare între Senegal şi Guineea – Bissau (AGC), pentru lucrări de explorare geologică pe un bloc petrolier în suprafaţă de 5.347 kilometri pătraţi.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 16:15
Tender va explora un bloc petrolier de peste 5.300 de kilometri pătraţi, în Africa

Suprafaţa concesionată, de dimensiunea unui judeţ în România, este un offshore în vestul Africii, în zona comună dintre Senegal şi Guineea Bissau, a anunţat joi Tender Grup.

Acesta este primul contract de acest tip încheiat de o firmă din România, iar în cazul unei descoperiri comerciale, Tender Grup are dreptul de a exploata suprafaţa respectivă.

„Prima etapă, cea de explorare, este pe riscul grupului Tender şi depăşeşte câteva zeci de milioane de dolari”, se arată într-un comunicat al companiei.

Ovidiu Tender, proprietarul unui grup de firme specializat în diverse sectoare, şi-a extins activităţile pe continentul african, unde vizează în principal explorarea şi exploatarea resurselor, dar şi serviciile pentru industria extractivă sau sectorul construcţiilor.