George Cosac: „România va avea cel puţin doi reprezentanţi în finalele US Open”

US OPEN: George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a declarat vineri, la Centrul Național de Tenis, în exclusivitate pentru AGERPRES, că țara noastră va avea cel puțin doi reprezentanți în finalele turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului

28 aug. 2015, 12:48
George Cosac: „România va avea cel puţin doi reprezentanţi în finalele US Open”

US OPEN: „România va avea cel puțin doi reprezentanți în două finale la US Open. Vă rog să nu mă întrebați cine, cu siguranță, țara noastră va avea un reprezentant la simplu și unul la dublu în turneul american”, a spus George Cosac pentru AGERPRES.

În continuare, președintele FRT a declarat: ”În primul rând vreau să o felicit pe Irina Begu pentru cei 25 de ani împliniți chiar miercuri. Este o vârstă superbă, îi doresc să își îndeplinească toate visurile. În continuare, sunt sigur că o să își pună în valoare potențialul, pentru că are un potențial deosebit. A avut un an de excepție, a intrat în primele 30 de jucătoare ale lumii. Sunt convins că este într-o continuă ascensiune. Mai sunt sigur că va face parte din echipe României la Cupa Federației, care în luna februarie, 2016, va juca împotriva echipei Cehiei. Să nu uităm că Cehia este câștigătoarea ultimelor două ediții în această competiție, și mai este și finalista din acest an, cu șanse bune de a câștiga din nou. Deci, numai lucruri de bine”.

Întrebat cum comentează în general evoluția fetelor din țara noastră, la marile competiții ale lumii, în comparație cu băieții, George Cosac a spus: ”Sunt generații și generații. Dacă am avut o generație în care Andrei Pavel era căpitanul jucător, care era cel care aducea României performanțele deosebite, iar fetele erau la vârsta junioratului, în acea perioadă, iată acum, a venit rândul fetelor să obțină performanțe deosebite. Este bine că avem performanțe în tenis, este bine că aceste performanțe se raportează la întreg sportul românesc. După cum observăm, tenisul este un sport foarte mediatizat, cred că săptămânal, dacă deschidem televizorul, este imposibil să nu avem o competiție, este imposibil să nu auzim de un sportiv român că participă la o competiție. Avem sportivi de valoare deosebită, avem pe Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu. Nu trebuie să uităm băieții, care prin Florin Megea și Horia Tecău, iată că sunt în primii 10 din lume, la dublu, unul câștigător la Wimbledon, altul semifinalist. Sunt sigur că unul dintre ei va face o finală la US Open”.

Citeşte şi Marius Copil, eliminat în turul al doilea al calificărilor la US Open