Tenis pe apă. Imagini excepţionale cu Roger Federer şi Andy Murray FOTO

Roger Federer și Andy Murray s-au antrenat pe o platformă plutitoare instalată pe râul Limmat (Zurich), pentru a promova meciul caritabil pe care îl vor disputa în beneficiul fundației tenismanului elvețian și a proiectelor pe care acesta le-a inițiat în Africa.

10 apr. 2017, 17:22

Roger Federer şi Andy Murray s-au antrenat luni sub privirile a sute de spectatori, pe un teren de tenis instalat pe o platformă flotantă, ambii lovind mingea cu multă grijă, pentru ca aceasta să nu ajungă în apele rânului Limmat, care traversează orașul Zurich, lucru care nu le-a reușit însă tot timpul.

Murray, numărul unu mondial în tenisul profesionist masculin, îl va înfrunta pe Federer, ocupantul locului 4 în clasamentul ATP, luni seara, pe arena Hallenstadion din Zurich, întâlnirea urmând să se deruleze sub titlulatura „The Match for Africa 3”. Veniturile realizate cu ocazia acestei partide vor fi destinate în totalitate Fundației Roger Federer, care ajută financiar copiii care cresc în sărăcie să-și realizeze visurile și să-și dezvolte potențialul. Fondurile vor fi utilitate, de asemenea, pentru susținerea unor proiecte educaționale în diferite țări africane.

Programul fundației, creată în 2003, ajută în prezent 275.000 de copii și prevede să ajungă la un milion de copii în 2018, conform datelor publicate de organizatorii evenimentului de la Zurich. Anul trecut, fundația lui Federer a derulat 15 programe în Botswana, Malawi, Namibia, Africa de Sud, Zambia, Zimbabwe și Elveție, cu o valoare de 6,5 milioane de franci elvețieni (6,1 milioane euro).