Tensiuni în PDL Bucureşti. Liga nu-l mai vrea pe Poteraş

Deputatul Dănuţ Liga, secretar general al PDL Bucureşti, cere conducerii partidului să nu valideze o nouă candidatură a lui Cristian Poteraş la primăria sectorului 6. Dimpotrivă, Liga crede că se impune o discuţie în partid pentru retragerea sprijinului politic pentru actualul primar de la sectorul 6.

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 12:20
Tensiuni în PDL Bucureşti. Liga nu-l mai vrea pe Poteraş

Secretarul general al PDL Bucuresti, deputatul Dănuţ Liga, crede că mesajul partidului la localele din Bucureşti trebuie transmis de persoane cu credibilitate, situaţie în care Poteraş nu s-ar regăsi. Liga susţine că o nouă candidatură a primarului de la 6 este doar „o glumă proastă şi în niciun caz o propunere de candidatură serioasă din partea unui partid respectabil aşa cum este Partidul Democrat Liberal”.

„Singura discuţie care poate avea loc în PDL pe subiectul Poteraş dacă mai ţinem cont de codul etic şi statutul partidului este aceea de a-i se retrage sprijinul politic al acestuia şi de a fi demis de la conducerea PDL sector 6”, adaugă Liga precizând că o decizie rapidă în acest sens ar fi benefică atât pentru partid, cât şi pentru locuitorii sectorului 6.

Contactat de RTV.NET, Liga a precizat că actualul primar nu îndeplineşte criteriile necesare unei candidaturi din partea PDL. „Sunt trei condiţii esenţiale. Prima este susţinerea populară, ceea ce nu este cazul la domnul Poteraş. A doua este susţinerea membrilor de partid, ceea ce iar nu este cazul. În al treilea rând, un candidat trebuie să fie de neatins din punct de vedere legal şi moral. Atâta timp cât este certat cu legea şi instanţa nu s-a pronunţat, domnul Cristian Poteraş trebuie să stea deoparte„, a declarat Liga.

Mai mult, acesta a invocat prevederile statutare şi ale Codului Etic care impun chiar suspendarea din partid şi demiterea lui Poteraş de la conducerea PDL sector 6.