Tensiuni între PNL şi PSD pentru numirea prefecţilor: „Acolo nu pot fi discuţii, dar vom vedea dacă trebuie să discutăm undeva”

Florin Cîțu, președintele PNL, afirmă că discuția despre împărțirea funcțiilor de prefecți, de secretari de stat și de șefi de agenți în cadrul coaliţiei cu PSD şi UDMR se amână.

26 nov. 2021, 12:21
Tensiuni între PNL şi PSD pentru numirea prefecţilor: „Acolo nu pot fi discuţii, dar vom vedea dacă trebuie să discutăm undeva”

Florin Cîţu a lăsat vineri să se înţeleagă că nu ar fi dispus să renunţe la funcţiile de prefecţi deja deţinute şi a declarat că urmează să aibă discuţii atât în partid, cât şi cu partenerii de coaliţie de la PSD şi UDMR pentru împărţirea funcţiilor din eşalonul al doilea.

„Vom discuta, după ce avem rectificarea bugetară aprobată, despre prefecți, secretari de stat. Noi deja avem numiți și prefecți și secretari de stat, deci nu pot fi discuții acolo. Dar vom reveni în partid după această perioadă și vom vedea dacă trebuie să discutăm undeva”, a declarat Cîțu, vineri dimineață, la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene.

Cu privire la funcțiile din esalonul doi și trei din Guvern, noii parteneri de guvernare s-au înțeles astfe: din cei 80 de secretari de stat din Guvern PSD va numi 42, în timp ce PNL va avea 34, iar UDMR – 8 , conform ponderii din Parlament. Și funcțiile din teritoriu au fost împărțite între cele trei partide. Este vorba de posturile de prefecţi, subprefecţi, şefi de agenţii. Din cele 42 de funcții de prefect PSD va numi 21 de oameni în timp ce PNL -17 iar UDMR- 4 prefecți.

Citeşte şi: Cîţu vs Câciu. Ministrul Finanţelor anunţă că vineri va fi aprobată rectificarea bugetară. Florin Cîţu este nemulţumit şi cere o şedinţă a coaliţiei. Ciolacu mediază disputa