Tensiuni la CCR. Predescu, despre acuzaţiile Aspaziei Cojocaru: „E treaba ei, ce am eu cu dânsa”

Judecătorul Ion Predescu a declarat, miercuri, că referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu trebuia validat, însă magistraţii care au votat pentru invalidare nu au ţinut cont de cifrele de la Guvern. În ceea ce priveşte acuzaţiile colegei sale Aspazia Cojocaru, Predescu a spus că acesta a avut un punct de vedere diferit faţă de el şi că e "treaba" ei când spune că "nu vrea să facă puşcărie". 

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 06:47
Tensiuni la CCR. Predescu, despre acuzaţiile Aspaziei Cojocaru: „E treaba ei, ce am eu cu dânsa”

„Treaba dânsei, ce am eu cu dânsa. Dacă dânsa a lăsat aşa să se înţeleagă, e treaba dânsei. Este o chestie de interpretare”, a comentat Predescu declaraţiile Aspaziei Cojocaru potrivit cărora ea „nu vrea să facă puşcărie” şi să încalce legea. 

„Dânsa a avut un anumit punct de vedere, eu altul, în raport de datele care ne-au fost transmise de Guvern. Asta e. Pentru mine, în raport de populaţia ţării, aplicând cifra care rezultă de 18,3% a minorilor, aproape 4 milioane, rămân 17. Din 17, scăzând pe cei care au domiciul şi reşedinţa legală în străinătate, rămân între 14 şi 15 milioane. Cifre exact, matematice care m-au determinat să susţin punctul de vedere pentru care am şi votat. Dânşii nu au pus temei pe datele prezentate de Guvern”, a spus Predescu. 

Întrebat de ce judecătorii nu au luat în calcul datele de la Guvern, Predescu a răspuns: „Îi priveşte”. „Cifrele sunt limpezi, clare, precise”, a spus Predescu.

Judecătorul a arătat că referendumul din 29 iulie trebuia validat. „Absolut trebuia validat. Aşa am şi votat. Cei 8 milioane şi jumătate prezenţi la vot reprezentau cifra corespunzătoare cifrei de 17 milioane, ori la noi nu erau 17 milioane, ci cu mult mai puţin cetăţeni cu drept de vot”, a precizat Predescu. 

Judecătoarea Curţii Constituţionale Aspazia Cojocaru, care a votat pentru invalidarea referendumului, a declarat marţi că ea „nu vrea să facă puşcărie” şi s-a arătat indignată de declaraţia colegului său, Ion Predescu, în care acesta a spus că „ea, cea de la PSD, a hotărât lucrurile” şi „am luptat şi noi cât am putut”.

„Ce înseamnă înclinarea balanţei? E total nejuridic. Dacă s-a stabilit un prag electoral şi acesta nu s-a întrunit, ce să facem acum? Să încălcăm legea? Eu nu pot să fac aşa ceva. (…) Dacă nu s-a atins pragul care-i problema? Eu nu vreau să fac puşcărie, să încalc legea nu pot! Ce înseamnă „Am luptat şi noi cât am putut”?! Transmiteţi-i domnului Predescu să lupte în continuare singur. Eu nu încalc legea!”, a declarat judecătoarea Aspazia Cojocaru pentru EVZ.ro.

Anterior, judecătorul Ion Predescu a declarat pentru gandul.info că Aspazia Cojocaru a votat pentru invalidarea referendumului.

„Aşa a ieşit. Ea, cea de la PSD, a hotărât lucrurile”, a declarat Ion Predescu. „Am luptat şi noi cât am putut. Aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi”, a precizat Ion Predescu.

Judecătorii Curţii Constituţionale s-au reunit miercuri, la ora 10,00, pentru a citi în plen hotărârea privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.