Tensiuni la Paris, preşedintele Macron în pericol. Protestatarii au încercat să intre după el în teatru VIDEO

Zeci de persoane au manifestat în faţa teatrului Bouffes du Nord, de la Paris, unde preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, asista la un spectacol alături de soţia sa, Brigitte.

18 ian. 2020, 14:45
Tensiuni la Paris, preşedintele Macron în pericol. Protestatarii au încercat să intre după el în teatru VIDEO

Protestatari care se opun modificărilor propuse de guvernul francez în sistemul de pensii au încercat să forţeze intrarea în teatru. În înregistrări video postate pe social media se văd protestatari scandând sloganuri de respingere a reformei de pensii şi cerând demisia lui Macron. La un moment dat, ei încearcă să intre în clădirea teatrului situată în apropierea Gării de Nord din Paris.

A existat o tentativă de pătrundere în teatru, dar cuplul prezidenţial a putut să rămână până la sfârşitul reprezentaţiei şi a părăsit locul cu maşina în jurul orei 22:00 sub escorta poliţiei„, a declarat o sursă din anturajul şefului statului.

Citeşte şi Prima Doamnă a Franţei, reacţie neaşteptată faţă de un şomer în căutarea unei slujbe. Cum a reacţionat preşedintele Macron

Prezenţa preşedintelui la teatru a fost semnalată pe Twitter de jurnalistul şi activistul politic Taha Bouhafs, care era şi el în interiorul clădirii. Ulterior, acesta a fost reţinut de poliţie, potrivit unei surse judiciare.

Nu a fost primul incident de acest tip în care preşedintele francez sau membri ai guvernului său sunt implicaţi în contextul protestelor „vestelor galbene” sau împotriva reformei pensiilor. Sâmbătă este a 45-a zi consecutivă de grevă în căile ferate şi în transportul metropolitan din Paris împotriva acestei reforme.

Macron, care a inclus în campania sa electorală din 2017 modificări în sistemul de pensii, doreşte instaurarea unui sistem unic în locul celor peste 40 de regimuri de pensii diferite existente în prezent.