Tensiuni majore între FCSB și CSA Steaua. Tranșarea conflictului continuă în instanță. Două evenimente majore pentru 2023

Pentru fanii FCSB și CSA Steaua urmează două termene deosebit de importante: unul în luna iunie, altul în noiembrie.

25 mai 2023, 16:39
Tensiuni majore între FCSB și CSA Steaua. Tranșarea conflictului continuă în instanță. Două evenimente majore pentru 2023
Lovitură de teatru în procesul pentru palmares dintre FCSB şi CSA Steaua

Continuă scandalul dintre FCSB și CSA Steaua. Avocatul clubului din Liga I îl ridiculizează pe juristul Florin Talpan, în timp ce fanii echipei Armatei fac chetă pentru a fi reprezentanți în instanță.

Avocatul celor de la FCSB, Adrian Căvescu, l-a luat în râs pe colonelul Florin Talpan. Juristul lui Gigi Becali cere celor de la CSA Steaua să-l facă general pe Talpan, pentru „succesele” bifate în ultimii ani.

Căvescu a făcut declarațiile după ce Talpan s-a grăbit să anunțe o nouă victorie în instanță împotriva FCSB-ului. Totuși, apărătorul vicecampioanei României a venit cu propria versiune legată de verdictul Înaltei Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

„Este vorba de procesul acela cu mărcile în care Curtea de Casație și Justiție nouă ne-a admis recursul și a dispus rejudecarea și în care noi am mai cerut niște clarificări care au fost respinse. Dar n-are legătură cu subiectul principal al cauzei. Dosarul are pe 1 noiembrie primul termen”, a comentat avocatul, pentru Fanatik.

Talpan, juristul CSA Steaua, acuzat de fake news

Avocatul Căvescu l-a mai acuzat pe Talpan de fake news. Juristul celor de la FCSB a explicat cum vede el speța.

„Nu este o victorie a lor, e o chestie accesorie. Știu că v-a amețit domnul Talpan. Să îl facă cineva general! Poate se mai liniștește (n.r. râde). Dosarele principale sunt: cel cu mărcile care are termen în toamnă și cel cu palmaresul care încă nu știm când se va judeca. Vom reveni cu clarificări (…)

Acest proces cu mărcile, în care noi încercăm să le anulăm și să se constate că există o marcă notorie în favoarea noastră, are termen la Curtea de Apel București pe 1 noiembrie, în urma recersului admis de Înalta Curte.

Această contestație în anulare a fost o simplă clarificare de care noi am avut nevoie. În ceea ce privește respingerea ei, nouă ne-a dat niște răspunsuri. Noi cerem anularea întregului lor portofoliu de mărci cu denumirea Steaua (…)

Înalta Curte a constatat că hotărârea inițială a Curții de Apel este incompletă și a restituit dosarul cu termen 1 noiembrie 2023, la Curtea de Apel București. Acesta este fondul cauzei.

Restul, a fost o contestație în anulare și va mai fi și o revizuire. Am vrut noi să clarificăm niște aspecte conexe cauzei, dar dosarul nu s-a pierdut. Nici nu a început să se judece! Pe 1 noiembrie este primul termen”, a mai comentat Căvescu, pentru sursa citată.

Suporterii de la CSA Steaua cer bani pentru a se putea judeca

Între timp, suporterii CSA Steaua, nemulțumiți pentru că echipa lor nu are dreptul de a juca în Liga 1, deși se află pe loc de promovare, au hotărât să pună mână de la mână pentru a-și susține cauza la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

„Grup privat Mergem la TAS! După ce am analizat toate detaliile, am ales casa de avocatură elvețiană. Aceștia asteapta acum actele traduse în limba engleză și plata sumei de 3000 euro. Avem votați până acum €2620 . Mai sunt necesari €380.

Este vorba de un avocat de mare anvergură, veți fi plăcut surprinși, veți vedea factura și toate detaliile dumnealui. Chiar o simplă căutare pe Google vă va arăta detalii despre celebra casă de avocatură specializată în litigii TAS.

Acesta va analiza cazul în detaliu și ne va spune exact ce șanse avem la TAS. Cei care doresc să se alăture acestuia demers sunt așteptați pe grup. În curând vom avea și tot dosarul și regulile de licențiere traduse de către un traducător autorizat, datorită lui Sorin Ioniță, care a suportat toate costurile traducerii legalizate și căruia îi mulțumim încă o dată! #VremSteauaÎnA”, se arată într-o postare pe Facebook.

Specialistul TAS lasă de înțeles că Steaua ar putea primi un răspuns rapid din Elveția: „Dacă analiza voastră are șanse rezonabile de succes și clubul vrea să meargă înainte cu acest demers, putem formula de îndată un apel și să aplicăm pentru o judecare în regim de urgență, cu scopul de a primi un verdict final până la 30 iunie 2023, cel târziu.

Am nevoie de toate regulamentele, precum și decizia federației de refuzare a promovării (dacă se aplică). Dacă vreți să mergem înainte, pot să scot o factură care poate fi plătită prin transfer bancar sau plătită cu cardul, în funcție de cum preferă clubul”, se mai arată în aceeași postare.