Tentativă de evadare ca în filme: Un deţinut grec a vrut să fugă cu un elicopter VIDEO

O tentativă de evadare ca în filme a avut loc într-un penitenciar din Grecia. Doi bărbaţi au încercat să scoată cu elicopterul un deţinut, acuzat de crimă, din închisoarea în care se afla. În urma tentativei, deţinutul a fost grav rănit, după ce a căzut de pe scară.

27 feb. 2013, 07:14
Tentativă de evadare ca în filme: Un deţinut grec a vrut să fugă cu un elicopter VIDEO

Doi bărbaţi, cunoscuţi ai deţinutului, s-au urcat în aparatul de zbor şi i-au forţat pe piloţi să survoleze deasupra închisorii. Ajunşi acolo, oamenii au aruncat o scară în curtea penitenciarului pe care deţinutul a început să se urce. A urmat un schimb de focuri între poliţişti şi cei doi infractori aflaţi în elicopter, iar aparatul de de zbor a fost avariat.

Piloţii au fost forţaţi să aterizeze în parcarea închisorii. Mai mult de atât, deţinutul care încerca să evadeze a căzut de pe scară şi a fost grav rănit. El nu se afla la prima tentativă de acest fel, reuşind să evadeze din închisoare în 2006 şi în 2009, tot cu ajutorul unui elicopter. Poliţiştii i-au arestat pe cei doi bărbaţi, iar bărbatul acuzat de crimă urmează să se întoarcă în spatele gratiilor.

Un incident similar a avut loc şi în Rusia. Un criminal condamnat la 24 de ani după gratii, a fugit din închisoare cu elicopterul. El a fost însă capturat de poliţie, după ce a renunţat la elicopter în favoarea unui taxi.