Tentativă de jaf la Buckingham. Doi bărbaţi au vrut să fure din palatul reginei Elizabeta a II-a

Poliţia a anunţat sâmbătă că a arestat doi bărbaţi suspectaţi că au vrut să jefuiască Buckingham Palace, reşedinţa din Londra a reginei Elizabeta a II-a, luni seara, relatează AFP, citată de Agerpres.

07 sept. 2013, 12:39
Tentativă de jaf la Buckingham. Doi bărbaţi au vrut să fure din palatul reginei Elizabeta a II-a

Primul dintre cei doi suspecţi reţinuţi a fost găsit la faţa locului, la ora 22.30, în spatele gardului palatului regal, „într-un sector deschis publicului în timpul zilei”, potrivit informaţiilor furnizate presei britanice de către Buckingham.

Presupusul complice al suspectului a fost arestat în faţa Palatului Buckingham, unde niciun membru al familiei regale nu era prezent în acea seară, potrivit poliţiei metropolitane.  Cei doi bărbaţi au fost puşi provizoriu în libertate, dar trebuie să rămână la dispoziţia anchetatorilor.

Incidentul a încurajat poliţia să revizuiască procedurile de securitate în vigoare la palat. recentul incident pare a fi  minor în comparaţie cu pătrunderea spectaculoasă a lui Michael Fagan care, în 1982, a reuşit să îşi creeze drum până în camera în care dormea regina. Potrivit informaţiilor de presă de atunci, trezită de intrus, Elizabeta a II-a  a discutat câteva zeci de minute cu Fagan, înainte ca el să fie arestat.

Fără să ajungă atât de departe, un bărbat care a fugit dintr-un spital de psihiatrie şi militanţi împotriva energiei nucleare au reuşit, de asemenea, să treacă de gardul palatului cu alte ocazii.

Regina este în prezent în vacanţă în Scoţia, la Castelul Balmoral, una dintre reşedinţele estivale ale familiei regale.