Tentativă de SINUCIDERE la doar 18 ani. O tânără a ajuns la spital după ce a băut petrol

O tânără în vârstă de 18 ani din comuna băcăuană Podu Turcului a fost dusă în stare gravă la Spitalul Judeţean Bacău după ce a băut petrol. Tănăra voia să se sinucidă. 

01 iul. 2014, 15:54
Tentativă de SINUCIDERE la doar 18 ani. O tânără a ajuns la spital după ce a băut petrol

Medicii au reuşit să îi salveze viaţa, tânara motivând că a recurs la gestul de a-şi lua viaţa „într-un moment de stres puternic”. După aplicarea integrală a tratamentului de dezintoxicare, fata va fi transferată în Secţia de Psihiatrie pentru a fi consiliată de medicii specialişti.

În ultimele două luni, în judeţul Bacău, o adolescentă în vârstă de 16 ani şi nouă luni, precum şi un băiat având 17 ani, olimpic la informatică, s-au sinucis prin înecare în canalul de fugă al lacului de acumulare Bacău II, iar o elevă din Moineşti a fost salvată cu greu de medici, după ce înghiţise 30 de pastile cu scopul de a-şi lua viaţa.

Citeşte şi TRAGEDIE: S-A SINUCIS după ce a pierdut TOŢI BANII la PARIURI pe meciurile de la CM 2014

Psihologul băcăuan Iustin Turcu a declarat pentru AGERPRES că „asemenea gesturi extreme din partea adolescenţilor sunt rezultatul unor stări de instabilitate psihică din cauza stresului, lipsei de generozitate afectivă din partea rudelor, handicapului şcolar, tensiunilor din familie însoţite de lipsa de comunicare din partea colegilor ori profesorilor”.

„Vârsta adolescenţei este una în care tinerilor trebuie să li se creeze climat de afectivitate, dar şi etalare a spiritului lor creativ. În mare pericol din acest punct de vedere sunt cei ce au părinţii în străinătate, la muncă”, a mai precizat psihologul băcăuan.

Citeşte şi Adolescenta găsită moartă în râul Bistriţa a lăsat un MESAJ TULBURĂTOR în locul în care a fost descoperită