Tentative de fraudă la CEZ Vânzare! Anunțul făcut de cel mai mare furnizor de energie electrică din Oltenia

CEZ Vânzare a transmis vineri un comunicat de presă, prin care a avertizat, că mai multe persoane transmit mesaje care pretind că sunt angajați sau parteneri ai companiei.

10 mart. 2023, 12:30
Tentative de fraudă la CEZ Vânzare! Anunțul făcut de cel mai mare furnizor de energie electrică din Oltenia

CEZ Vânzare, furnizorul de energie electrică și gaze naturale le-a transmis un mesaj de avertizare clienților săi, pentru a evita situațiile neplăcute.

„Personalul companiei și al partenerilor săi își prezintă foarte clar scopul vizitei și descrie conținutul documentelor prezentate clienților, având asupra lor si legitimațiile, respectiv ordinele de serviciu.

Citiți și: Facturile umflate vin cu penalităţi urgente dacă ai întârziat plata chiar şi o zi. Cazul revoltător de la CEZ

În plus, documentele prezentate de personalul CEZ Vânzare autentic includ informațiile de identificare si logo-ul companiei, canalele oficiale de comunicare, care pot fi comparate cu informațiile din facturile de energie electrica si gaze naturale CEZ Vânzare, pentru un plus de certitudine.

Tipul de practici la care clienții CEZ Vânzare ar trebui să fie atenți

Pentru a evita situații neplăcute, compania sfătuiește clienții să acorde atenție sporita persoanelor care se recomandă ca angajați CEZ și îi informează eronat că:

  • furnizorul CEZ Vânzare si-a schimbat denumirea care coincide cu cea a altor furnizori de energie electrica/ gaze naturale din piață;
  • furnizorul CEZ Vânzare este o sucursala, parte a altui furnizor de energie si gaze naturale cu renume, din piață;
  • vor rămâne fără energie electrică sau gaze naturale ca urmare a schimbării acționariatului/ plecării CEZ din România sau desființării companiei CEZ Vânzare;
    preturile si clauzele contractuale deja agreate se modifică;
  • partea de contractare/ recontractare a clienților se desfășoară prin intermediul unor parteneriate cu alți furnizori de energie electrica/ gaze naturale cunoscuți, din piață.

Important! Clienții nu trebuie sa înmâneze documente, acte de identitate sau sa semneze vreun document înainte de a se asigura ca persoanele care pretind ca sunt angajați sau parteneri CEZ au această calitate.

Personalul CEZ Vânzare derulează în teren doar activități de contractare si recontractare, prezentând ofertele si serviciile CEZ Vânzare curente. Aditionarea contractelor, prelungirea acestora, schimbarea planului tarifar sau a serviciului furnizat, modificarea datelor clienților se efectuează online, prin corespondenta electronica sau scrisa, sau la Centrele de Relații cu Clienții CEZ, la solicitarea clientului, sau dupa caz, in functie de termenii și condițiile specificate in contract.

Pentru a verifica o potențială informare eronata, clienții sunt rugați sa solicite legitimația agentului. De asemenea, pentru siguranță, orice client poate apela si la canalele de comunicare deja cunoscute:

  • la Centrele de Relații cu Clienții CEZ Vânzare ale căror adrese pot fi consultate la cezinfo.ro. Suplimentar, clienții își pot rezerva vizitele la cezinfo.ro
  • Info Linia CEZ, 0251 929, disponibila pentru solicitarea de informații comerciale, in fiecare zi in intervalul orar 08:00 – 20:00, în timp ce înregistrarea deranjamentelor electrice poate fi efectuata non stop;
  • Prin corespondenta electronica, la adresa de e-mail [email protected];
  • Portalul și aplicația mobilă MY CEZ – mai multe informații despre funcționalități poți gasi AICI”, au transmis reprezentanții companiei.

Citiți și: Anunț important de la ANRE privind factura de energie electrică pentru clienții casnici. Cum vor arăta facturile din aprilie 2023