Teodor Baconschi: Nu mai sper nimic de la PDL, putregaiul intern e prea mare

Fostul ministru de externe Teodor Baconschi apreciază pe Facebook că Traian Ungureanu i-a transmis un mesaj într-un limbaj nedemn de un om cu pretenţii de intelectual şi menţionează că el nu mai speră nimic de la PDL, susţinând că "putregaiul intern e prea mare", iar corpul nu mai poate fi operat.

RomaniaTV.net
26 mai 2013, 17:34
Teodor Baconschi: Nu mai sper nimic de la PDL, putregaiul intern e prea mare

Fostul meu prieten, Traian Ungureanu, ne invită pe mine şi pe Cristian Preda să plecăm din PDL. O face într-un limbaj nedemn de un om cu pretenţii de intelectual trăit atâţia ani la Londra şi, mai nou, Bruxelles. Traian Ungureanu: stai liniştit! Blaga te va pune pe listă la europarlamentarele de la anul. L-ai servit, zelos, ani de zile. Iar nedoriţii tăi prieteni, oameni cu care ai împărţit cândva aceleaşi idei şi valori, vor pleca din PDL şi fără invitaţia ta. După cum vezi, nu te-am judecat public şi nici nu ţi-am adresat insulte. Ai făcut-o singur, cu asupra de măsură„, scrie Teodor Baconschi pe Facebook.

El mai precizează că nu mai speră nimic de la PDL.

Eu nu mai sper nimic de la PDL. Am făcut tot ce a depins de mine şi de prietenii mei pentru a face din acest partid o forţă reală de dreapta. Am fost respinşi pe toată linia. Putregaiul intern e prea mare. Nu mai poţi opera un corp politic atins de metastaze„, susţine Baconschi.

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu le-a cerut colegilor săi de partid Teodor Baconschi şi Cristian Preda să plece din PDL, „dacă le este lehamite” de partid.

„Dacă le este lehamite, să plece!”, a declarat Traian Ungureanu, duminică, referindu-se la Teodor Baconschi şi Cristian Preda.

El s-a arătat nemulţumit de declaraţiile şi criticile acestora la adresa PDL.

„Teodor Baconschi a dat peste cap agenda dreptei. Lumea aşteaptă totuşi o lămurire. Ce vine mai întâi: teoria dreptei sau discuţia despre destinaţia boscheţilor din Parcul Herăstrău? Cristi Preda, un alt membru care nu s-a dat plecat din oribilul PDL, vorbeşte de PDL ca partid anti-Băsescu. Asta e culmea! Tu loveşti, tu dai cu capul în gură, tu dai cartonaş roşu! Atenţie la penibil!”, a mai spus Traian Ungureanu.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda declarase sâmbătă că înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară este o reacţie de alternativă la un „PDL care este leşinat”, iar dacă în această formaţiune se vor reuni suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL îşi menţine linia actuală, se va alătura Mişcării.

Citeşte şi Preda: Merg în Mişcarea Populară dacă acolo vor fi suporterii lui Băsescu

„Apariţia unui asemenea partid este o reacţie la slăbiciunile pe care le-a arătat PDL, e o alternativă la PDL”, a declarat europarlamentarul democrat-liberal.

Preda a fost întrebat dacă s-ar putea implica într-un astfel de partid.

„Dacă Mişcarea Populară îi va aduna pe suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va continua să se opună preşedintelui, mă voi regăsi în mod cert în Mişcarea Populară. Dincolo de faptul că se doreşte o alternativă la un PDL care este leşinat în acest moment, dacă dincolo de asta Mişcarea Populară va aduna suporterii lui Traian Băsescu, iar PDL va rămâne un partid anti-Băsescu, evident că mă voi regăsi în Mişcarea Populară”, a răspuns europarlamentarul PDL.

Teodor Baconschi a declarat, recent, că PDL „nu are proiect politic alternativ, nu are guvern din umbră, nu are prezidenţiabil, nu are valori de dreapta asumate şi este un partid în derută”.

Fundaţia „Mişcarea Populară” a anunţat, sâmbătă, începerea formalităţilor legale pentru înfiinţarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul „Mişcarea Populară”.