Teodor Meleşcanu a constatat o acumulare de forţe ruseşti şi armament la Marea Neagră

Publicat: Sâmbătă, 07 Octombrie 2017 11:50 // Actualizat: Sâmbătă, 07 Octombrie 2017 12:43 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat sâmbătă, la cea de-a 63-a sesiune anuală a Adunării Parlamentare a NATO, că după "anexarea ilegală" a Crimeii s-a observat o acumulare de forțe rusești și armament care a schimbat echilibrul de forțe care exista până atunci.

Potrivit demnitarului, acumularea de forțe rusești la Marea Neagră nu "țintește" numai regiunea Mării Negre, ci și partea de Est, Mediterana și Orientul Mijlociu.

"După anexarea ilegală a Crimeii am văzut într-adevăr o acumulare de forțe militare la Marea Neagră. După anexarea ilegală a Crimeii am constatat o acumulare de armament și forțe rusești la Marea Neagră. La Marea Neagră exista un echilibru de forțe între Rusia, Turcia, România, Bulgaria și Ucraina, dar ce se întâmplă în momentul de față este dificil de înțeles pentru că exista un echilibru de forțe foarte bine stabilit și din punctul meu de vedere aceste acumulări nu țintesc doar regiunea Mării Negre. După evaluarea mea, se pare că această acumulare de forțe rusești este punctul de plecare pentru o prezență importantă în partea de Est, în Mediterana și în Orientul Mijlociu. Prin urmare când vorbim despre securitate ne gândim și la consecințele acestei acumulări de forțe în ce privește Estul, Marea Neagră și zona Mediteraneană, precum și Siria", a spus Meleșcanu.

Citeşte şi Submarine militare ruseşti din Marea Neagră au lansat zece rachete spre poziţii ISIS din Siria

El a afirmat că România ar dori să se implice mai mult în asigurarea securității în "statele riverane".

"De aceea suntem preocupați, de aceea am vrea ca NATO să se implice mai mult în asigurarea securității în statele riverane și sperăm că acest lucru se va întâmpla în plan viitor", a susținut Meleșcanu.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 oct 10:13
Răspunde | Votează email 0 email
Patru Marin
Dis de dimineata.melescanu dupa ce s-ia schimbat pempersul,a iesit pe terasa si sa uitat cu binoclul tocmai in Crimeea,unde a observat acumularea de forte rusesti...concluzia?...neaparat cumparat armament perimat si depasait de la americani...
1
EUR
4.8590
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H