Teodor Meleşcanu a reafirmat la New York angajamentul României de a sprijini activităţile de menţinere a păcii ale ONU

Publicat: Sâmbătă, 30 Martie 2019 16:40 // Actualizat: Sâmbătă, 30 Martie 2019 16:40 // Sursa: romaniatv.net

Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, a participat la reuniunea ministerială consacrată operaţiunilor ONU de menţinere a păcii, cu tema "Capabilităţile militare şi de poliţie, performanţă şi protecţie", desfăşurată în cadrul Adunării Generale a ONU, la New York. Ministrul român a reafirmat angajamentul României de a sprijini activităţile de menţinere a păcii ale Naţiunilor Unite şi de a participa activ la construirea păcii.

Foto: mae.ro

Șeful diplomaţiei române a informat statele membre ONU despre cooperarea dintre Departamentul Operaţiuni de Pace şi Şcoala de aplicaţie pentru ofiţeri a Jandarmeriei Române "Mihai Viteazul", care oferă cursuri de instruire specializată pe problematica ONU poliţiştilor şi jandarmilor din ţările vorbitoare de limbă franceză, care urmează să participe la operaţiuni de pace ale Naţiunilor Unite, potrivit unui comunicat MAE.

Ministrul Afacerilor Externe a subliniat, de asemenea, importanţa pe care România o atribuie includerii personalului feminin în uniformă în operaţiunile de menţinere a păcii.

Cu ocazia prezenţei la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite, ministrul Afacerilor Externe a vizitat expoziţia de fotografie 'Atlasul frumuseţii' de Mihaela Noroc, organizată de Misiunea Permanentă a României la ONU şi Institutul Cultural Român din New York, în perioada 25-29 martie 2019, se mai arată în comunicat. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8430
RON
15 Jul
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H