Teodor Meleşcanu: Nu cred că se teme de mine Traian Băsescu. El ţine de trecut, eu de viitor

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Candidatul independent la preşedinţie, Teodor Meleşcanu, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că este o victimă colaterală a conflictului dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta referitoare la subiectul ofiţerul acoperit al SIE.

19 oct. 2014, 12:13
Teodor Meleşcanu: Nu cred că se teme de mine Traian Băsescu. El ţine de trecut, eu de viitor

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. ‘Din punctul meu de vedere este un conflict între Traian Băsescu şi Victor Ponta pe care îl ştiţi foarte bine, eu sunt un fel de victimă colaterală a acestui conflict, nu am niciun fel de implicare, sunt doar un politician în campania electorală, tot ce am avut de spus am spus, tot ceea ce se putea scrie am scris, dacă cineva consideră că ar fi trebuit spuse mai multe lucruri sau dacă ar fi trebuit să scriu mai multe lucruri este deja atribuţia organelor specializate ale statului să stabilească ce e legal şi ce este ilegal. Din punctul meu de vedere este un capitol închis şi doar percepţia că există o bătălie se reflectă şi asupra mea’, a spus Teodor Meleşcanu.

Acesta a mai adăugat că nu crede că Traian Băsescu se teme de el deoarece preşedintele ţine de trecut, iar el de viitor, de ce se va întâmpla din ianuarie 2015 încolo. ‘Nu cred că se teme de mine Traian Băsescu pentru că nu intrăm în niciun fel de competiţie, mandatul de preşedinte al domnului Traian Băsescu se termină în acest an, dânsul ţine de trecut, de ultimii zece ani, eu ţin de viitor, de ceea ce se va întâmpla din ianuarie 2015 încolo, deci nu avem nici măcar o intersectare posibilă pe culoarul politicii‘, a afirmat Meleşcanu.

Teodor Meleşcanu: Nu am fost nici ofiţer activ, nici acoperit, nici înainte, nici acum

El a subliniat că, din punctul său de vedere, folosirea în campania electorală a unor asemenea subiecte creează costuri serioase de imagine pentru România, iar pentru SIE este o lovitură adusă prestigiului şi imaginii de care se bucură în plan internaţional.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  ‘Consecinţa cea mai gravă, din punctul meu de vedere, este că folosirea în campania electorală a unor asemenea subiecte creează costuri serioase de imagine pentru România. România oricum este o ţară unde investiţiile străine practic au îngheţat la zero, are nevoie de aceste investiţii, dar cu imaginea pe care ne-o creăm în timpul campaniei e greu de presupus că vor urma măsuri foarte ferme de a investi în România. Iar pentru SIE este o lovitură adusă prestigiului său, imaginii de care se bucură în străinătate, lucrăm cu foarte mulţi parteneri din NATO şi UE, eram consideraţi unul din primii trei contributori pe plan internaţional, evident că acest tip de acuze aduce atingere foarte serioasă imaginii SIE, credibilităţii sale şi reputaţiei pe plan internaţional’, a conchis Meleşcanu.