Teodor Meleşcanu: "Patru colegi senatori din ALDE au votat pentru mine. Nu părăsesc grupul"

Publicat: Marţi, 10 Septembrie 2019 19:36 // Actualizat: Marţi, 10 Septembrie 2019 19:36 // Sursa: romaniatv.net

Noul preşedinte al Senatului a spis după vot că este în continuare membru în ALDE şi în grupul parlamentar al acestui partid, cu toate că senatorii grupului au susţinut un alt candidat.

"Au fost câţiva colegi din ALDE (care au votat cu el în turul doi - n.r.) (...) Au fost alături de mine trei colegi şi cu unul care nu a votat, deci patru. Nu am ezitat să spun că, din punctul meu de vedere, trebuie ca ALDE să contribuie la relansarea discuţiilor cu PSD şi să facem ceea ce e necesar pentru ca o guvernare constituţională echilibrată să ofere oamenilor posibilităţile pe care ei le aşteaptă foarte mult", a spus Meleşcanu după ce a fost ales preşedinte al Senatului.

"Asta a fost o decizie a grupului (să îl susţină pe Ion Popa - n.r.), eu am considerat că am o şansă să câştig la vot, nimeni nu îmi dă o funcţie, totul se obţine prin vot în Parlament", a menţionat el.

Meleşcanu a afirmat că va contribui la dezvoltarea ALDE şi va încerca să îşi promoveze colegii senatori 'pentru ca ei să poată să îşi prezinte ideile, propunerile şi interesul pe care îl manifestă pentru discuţiile din Parlament'.

Teodor Meleşcanu a mai spus că nu se poate aplica parlamentarilor decizia adoptată săptămâna trecută de partid potrivit căreia persoana care acceptă o funcţie cu susţinerea altei formaţiuni îşi pierde automat calitatea de membru al ALDE.

"Săptămâna trecută a fost adoptată o asemenea decizie, însă, din punctul meu de vedere, ea nu se poate aplica senatorilor şi deputaţilor pentru simplul motiv că regimul acestora le dă dreptul de a candida pentru orice funcţie în Parlament, fără niciun fel de constrângere. Din punctul meu de vedere, nu este corectă", a apreciat el. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ALDE Călin Popescu Tăriceanu Senat senatm PSD Teodor Meleşcanu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
08 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H