Teodor Meleşcanu, prima reacţie după ce a aflat că va fi remaniat

Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe, a transmis luni că va respecta decizia ALDE de a-i retrage sprijinul pentru mandatul de ministru de Externe, precizând că aşteaptă decizia de remaniere a premierului.

15 iul. 2019, 15:16
Teodor Meleşcanu, prima reacţie după ce a aflat că va fi remaniat

„Biroul Politic al ALDE a decis retragerea sprijinului politic pentru poziţia mea de ministru al Afacerilor Externe, în contextul percepţiei publice negative cu privire la modul de desfăşurare a alegerilor din străinătate pentru Parlamentul European. Bineînţeles că voi respecta decizia de retragere a sprijinului politic din partea Biroului Politic al ALDE şi aştept hotărârea de remaniere a doamnei prim-ministru”, a scris luni Teodor Meleşcanu pe Facebook.

El a adăugat că „nu există niciun fel de vinovăţie”.

„Subliniez că nu există niciun fel de vinovăţie, singurele aspecte pe care mi le asum fiind dublarea numărului secţiilor de votare şi respectarea prevederilor legale (Legea 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European), care ar fi trebuit aduse la zi de către Parlament”, a completat Meleşcanu.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni, după şedinţa CEx PSD, modificările din Guvern, Ramona Mănescu fiind propunerea pentru Externe în locul lui Teodor Meleşcanu, Nicolae Moga pentru Interne şi Mihai Fifor pentru funcţia de vicepremier pe Parteneriate Strategice.

Citeşte şi: Remanierea Guvernului Dăncilă. Nicolae Moga, propus ministru de Interne, Ramona Mănescu – la MAE, Mihai Fifor- vicepremier UPDATE