Teodor Meleşcanu: S-a dat prea mare atenţie moscheii de la Bucureşti, în contextul atentatelor de la Bruxelles

Teodor Meleşcanu, fost ministru de Exerne şi fost şef al SIE, a declarat, vineri, că s-a discutat prea mult despre subiectul marii moschei de la Bucureşti în timpul şi în urma vizitei preşedintelui Klaus Iohannis în Turcia, în contextul atentatelor teroriste de la Bruxlles, comise de jihadişti musulmani.

RomaniaTV.net
25 mart. 2016, 15:34
Teodor Meleşcanu: S-a dat prea mare atenţie moscheii de la Bucureşti, în contextul atentatelor de la Bruxelles

„Potenţialul terorist nu înseamnă automat că este generat de participarea unor musulmani la slujbe religioase. Constituţia României garantează libertatea religioasă pentru toate cultele. Din punctul meu devedere construirea de lăcaşuri de cult este un lucru bun. Însă, în contextul actual, după atentatele de la Bruxelles, mi s-a părut că se dă prea mare atenţie în cadrul vizitei şi a rezultatelor vizitei acestui unic proiect, care îşi va urma drumul cu primăria care să aprobe, cu finanţarea, sunt şi nişte clauze foarte clare că dacă în 3 ani nu se construieşte se pierde concesiunea terenului”, a declarat Teodor Meleşcanu, la România TV.

„Avem probleme mult mai importante în relaţia cu Turcia decât acest subiect, care riscă să creeze reacţii”, a spus fostul ministru.

În ce priveşte construirea moscheii, Meleşcanu este de părere că ideea este bună, mai ales că aceasta va putea fi monitorizată. „Dacă nu facem acest proiect, riscăm să se înmulţească aşa-zisele moschei private, prin apartamente, ceea ce e mult mai rău decât de a avea un centru cunoscut de toată lumea, inclusiv de organele de specialitate, şi poate fi monitorizat”, a adăugat Meleşcanu.