Teodorovici, despre colaborarea cu Vâcov şi Viorel Ştefan: Nu o să vedeţi niciodată doi finanţişti cu aceeaşi gândire şi asta este bine

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat joi, la Tulcea, că a nu are nicio problemă de colaborare în noua structură guvernamentală şi că nu a avut niciodată vreo discuţie de genul "cine este şeful" cu senatorul Darius Vâlcov.

RomaniaTV.net
01 feb. 2018, 12:04
Teodorovici, despre colaborarea cu Vâcov şi Viorel Ştefan: Nu o să vedeţi niciodată doi finanţişti cu aceeaşi gândire şi asta este bine

Teodorovici a răspuns astfel afirmaţiilor fostului premier Victor Ponta, care a susţinut că Darius Vâlcov, care a deţinut portofoliul Finanţelor, va lua deciziile economice în Guvern.

„Eu, cu Darius, am lucrat foarte bine când eram ministru al Fondurilor Europene şi dânsul era ministru al Bugetului şi apoi ministru al Finanţelor. Nu am avut nicun fel de problemă, atunci când veneam cu o soluţie, putea înţelege, o punea în practică şi mă ajuta foarte mult. Ministerul Finanţelor este un minister cheie. Oricine din altă zonă, dacă are o idee şi se loveşte de un blocaj, ideea rămâne doar pe hârtie. Cu dânsul, am avut o relaţie foarte bună. În ultimele zile am vorbit, dar nu a fost niciodată o discuţie de genul ‘cine e şef’ şamd. Fiecare este pe poziţia pe care a fost numit. Ideea este să colaborăm să aducem pentru România cea mai bună soluţie”, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, la Tulcea, ministrul Teodorovici.

Referindu-se la discuţiile avute cu senatorul PSD Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor Publice a apreciat că „este normal să existe discuţii în contradictoriu”.

„Nu o să vedeţi niciodată doi finanţişti cu aceeaşi gândire şi asta este foarte bine. Unul într-un fel, unul în alt fel, iar calea de mijloc este cea mai bună. Eu nu am probleme de colaborare nici de-o parte, nici din alta. Nu se pune problema că nu ştiu care decide peste”, a mai spus Teodorovici, scrie Agerpres.

Fostul premier Victor Ponta a afirmat marţi seara, la Digi 24, că Darius Vâlcov, care a deţinut portofoliul Finanţelor, va lua deciziile economice în guvern.

„Important e că ne aflăm într-o altă realitate, un guvern care este controlat, e un guvern paralel (…), de fapt, deciziile se iau în altă parte sau se mai şi intersectează. (…) În schimbul unui ministru marionetă, o păpuşă ridicolă, domnul Mişa (…), au venit doi miniştri, domnul Ştefan Viorel, cel care a fost dat afară din guvern, şi domnul Eugen Teodorovici, cel care a fost dat afară din consilier. Dar, deasupra lor, pentru că, de fapt, politica economică şi fiscal-bugetară n-o vor face nici domnul Ştefan Viorel, nici domnul Teodorovici, deasupra lor era, se vedea umbra domnului Darius Vâlcov. Acum înţeleg că e chiar în Guvern. Deci, iată, guvernul paralel de la domnul Dragnea se mai şi intersectează cu guvernul de acolo. (…) Ministru de Finanţe, din câte cunosc eu, va fi domnul Vâlcov”, a susţinut Victor Ponta.