Teodorovici, despre creşterea preţurilor după majorarea salariului minim: Piaţa se va regla singură

Publicat: Vineri, 03 Iulie 2015 19:30 // Actualizat: Vineri, 03 Iulie 2015 19:35 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat vineri că statul nu poate interveni în cazul unor agenți economici care cresc prețurile produselor pe care le comercializează, după ce salariul minim brut pe economie a fost majorat de la 1 iulie. Teodorovici a spus că "piața se reglează și singură".

Foto: Eugen Teodorovici

"Trebuie spus foarte clar, și știm foarte bine cu toții, piața se reglează și singură. Statul nu intervine decât în alte situații, și aceasta este una dintre acele situații în care piața funcționează ea singură, adică este locul de întâlnire al cererii cu oferta. Statul, sigur, poate verifica, poate controla, poate anticipa anumite posibile situații, de creare de monopol, situații în care are pârghiile legale să o facă. (...) Nu există un mecanism foarte clar în piață prin care să constrângi o astfel de abordare. Controale se pot face, dar pe anumite zone. Nu poți să nu-l lași pe operatorul economic să aibă o astfel de creștere de preț la un anumit produs ca urmare a creșterii nivelului salariului minim pe economie. Dar, atâta timp cât stimulăm piața, speranța este că apare concurența mai mare, care face automat ca aceste prețuri să scadă", a spus ministrul Eugen Teodorovici la o conferință de presă.

Eugen Teodorovici a efectuat, vineri, o vizită în județul Bistrița-Năsăud, ocazie cu care a avut întrevederi, alături de președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, și prefectul județului, Ioan Țintean, cu oamenii de afaceri bistrițeni, cu Administrația Județeană a Finanțelor Publice și a vizitat mai multe companii din municipiul Bistrița.

Salariul minim brut pe economie crește la 1.050 lei/lună de la 1 iulie, pentru un program complet de lucru de 168,667 de ore în medie pe lună în anul 2015, potrivit Hotărârii nr. 1091/2014 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Citeşte şi Teodorovici: Nu ne-am înţeles cu Comisia Europeană pe Codul Fiscal. FMI nu mai vine în iulie

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 iul 22:30
...pe care le comercializează, după ce salariul minim brut pe economie a fost majorat de la 1 iulie. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
03 iul 19:41
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
03 iul 19:37
Votează email 0 email
...le comercializează, după ce salariul minim brut pe economie a fost majorat de la 1 iulie. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H