Teodorovici, despre remaniere: Sunt preocupat să îmi fac treaba mea. Decizia o ia premierul

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, afirmă, referitor la remanierea guvewrenamentală, că decizia în acest sens o ia premierul, el ca ministru fiind preocupat doar să îşi facă treaba.

28 oct. 2018, 18:56
Teodorovici, despre remaniere: Sunt preocupat să îmi fac treaba mea. Decizia o ia premierul

Întrebat duminică, la Antena 3, despre remaniere, ministrul a spus că decizia va fi luată în CEx de premierul Viorica Dăncilă. El a explicat şi modul în care a fost făcută evaluarea miniştrilor.

„Asta decide CEx-ul, în funcţie de evaluarea doamnei premier. Sunt toate măsurile cuprinse în programul de guvernare aferente unui minister sau altul, uneori sunt măsuri la care sunt mai multe ministere angrenate, se discută cu fiecare ministru în parte, discutăm acolo unde mai e nevoie de timp pentru a fi implementată o măsură sau de ce o măsură nu s-a implementat atunci când trebuia. Oricum, avem măsuri până la final de an, dar am discutat şi despre stadiul lor”, a declarat Eugen Teodorovici duminică seară la Antena 3.

Întrebat dacă îi este teamă de o posibilă remaniere, ministrul Finanţelor a spus că vede altfel lucrurile şi că este preocupat doar să-şi facă treaba.

„După mulţi ani de zile, eu fiind poate cel mai vechi dintre colegii mei în administraţie, văd altfel lucrurile. Sunt preocupat să îmi fac treaba mea, şi că e weekend, şi că e noapte, şi că e zi. Sunt obligat să vorbesc cu odoamna premier despre măsurile luate şi acolo unde am argumente pertinente, le prezint, iar decizia o ia premierul”, a spus Teodorovici.

Premierul Dăncilă este aşteptată, săptămâna viitoare, să anunţe rezultatul evaluării miniştrilor şi care miniştri vor fi remaniaţi.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea că va cere ca una dintre calităţile pe care trebuie să le aibă un ministru să fie buna comunicare, argumentând că un ministru care se teme de presă nu are ce căuta în Executiv. El a precizat că este nemulţumit de activitatea unor miniştri, dar nu a dorit să nominalizeze niciun membru al Guvernului.