Teodorovici: La 10 ani de la aderarea la NATO, angajamentele României trebuie să reprezinte o mândrie

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, afirmă că angajamentele asumate de România în vederea menţinerii păcii şi democraţiei trebuie să reprezinte o 'mândrie naţională' în contextul aniversării a zece ani de când ţara noastră a devenit stat membru al NATO.

RomaniaTV.net
29 mart. 2014, 15:27
Teodorovici: La 10 ani de la aderarea la NATO, angajamentele României trebuie să reprezinte o mândrie

„Se împlinesc astăzi zece ani de când România a devenit membră a NATO, moment deosebit de important pentru România şi pentru relaţia transatlantică. Angajamentele asumate de ţara noastră şi eforturile comune cu aliaţii noştri pentru menţinerea păcii şi a democraţiei în ţările noastre şi peste hotare trebuie să reprezinte astăzi, după 10 ani de parteneriat onest, o mândrie naţională şi un semnal puternic pentru continuarea şi consolidarea colaborării noastre. Sub însemnele Alianţei Nord-Atlantice ne-am angajat să apărăm teritoriile altor state, iar costul plătit a constat în vieţile pierdute de acei militari români, care au oferit prin sacrificiul lor siguranţă şi stabilitate în regiune”, a declarat ministrul, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Eugen Teodorovici reaminteşte faptul că România a fost primul stat din regiune care a intrat în Parteneriatul pentru Pace, ‘autorităţile române iniţiind relaţii diplomatice în acest sens imediat după Revoluţie, alegând astfel drumul de la dictatură la democraţie’.

„NATO este o alianţă militară la a cărei securitate România contribuie, dar beneficiază totodată, contând pe un parteneriat sigur şi solid din partea aliaţilor. Mulţumesc aliaţilor pentru sprijinul acordat, eroilor naţionali pentru sacrificiul şi dragostea lor de ţară şi tuturor românilor care văd în ziua în care am aderat la NATO un moment esenţial în istoria naţională pentru stabilitatea şi securitatea ţării noastre”, afirmă ministrul Fondurilor Europene.