Teodorovici: Proiectul de buget pe 2019 va fi publicat pe site pentru consultare publică după discuţia cu structurile asociative locale

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, că proiectul de buget pe 2019 va fi publicat pe site pentru consultare publică după discuţia pe care o va avea cu reprezentanţii structurilor asociative la nivel local, menţionând că deficitul va fi "undeva la 2,55%".

RomaniaTV.net
29 ian. 2019, 11:42
Teodorovici: Proiectul de buget pe 2019 va fi publicat pe site pentru consultare publică după discuţia cu structurile asociative locale

„Despre buget vom discuta în momentul în care îl punem pe site pentru consultare publică, probabil că astăzi o să avem acest buget, după discuţia cu cei din structurile asociative la nivel local o să punem pe site şi bugetul”, a afirmat ministrul, înainte de şedinţa Comisiei economice a Senatului. El a adăugat că întâlnirea va avea loc la sediul INS de la ora 15,00 şi nu va participa premierul Viorica Dăncilă.

Întrebat care va fi deficitul, Teodorovici a răspuns: „Va fi undeva la 2,55, cum am anunţat zilele trecute”. Luni, Asociaţia Municipiilor din România (AMR) i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă o întâlnire pentru a discuta despre bugetul pe 2019 şi cotele din impozitul pe venit ce vor reveni unităţilor administrativ teritoriale, invitând-o să participe la reuniunea Comitetului Director al AMR. AMR susţine că i-a solicitat în mod repetat premierului consultări pe tema finanţării administraţiei publice locale şi este prima oară în istoria Asociaţiei când solicitările de dialog sunt refuzate. AMR mai arată că a aflat din „surse neoficiale” „speculaţii” în legătură cu cotele din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat destinat fiecărei unităţi administrativ teritoriale (UAT).