Teodosie, despre petrecere: S-a spus o rugăciune şi s-a luat masa, pe muzică folclorică autentică

Arhiepiscopia Tomisului a trimis un comunicat de presă în care precizează că, în după-amiaza zilei de 12 ianuarie,  în restaurantul din Constanţa, nu s-a sărbătorit ziua Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Teodosie, ci pur şi simplu a fost o întâlnire a unor feţe bisericeşti, unde "s-a luat masa într-o atmosferă plăcută, familială, în acordurile muzicii populare autentice", dar nu înainte de a fi spusă o rugăciune.

RomaniaTV.net
13 ian. 2012, 15:37
Teodosie, despre petrecere: S-a spus o rugăciune şi s-a luat masa, pe muzică folclorică autentică

„Întâlnirea familiilor clericilor din eparhia Tomisului cu ierarhul în după-amiaza zilei de 12 ianuarie 2012, nu a avut ca scop vreo aniversare a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Teodosie, acestea fiind pure speculații, ci a fost doar un răspuns la invitația colaboratorilor săi, a slujitorilor din județul Constanța, preoți și diaconi, de a le fi alături într-un moment de aleasă comuniune”, informează Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

Sursa citată recunoaşte însă că, la evenimentul cu pricina, s-a mîncat şi s-a ascultat muzica cîntată de Maria Ciobanu, dar s-au făcut şi rugăciuni.

S-a rostit o rugăciune de binecuvântare și un cuvânt de învățătură de către ierarh, după care s-a luat masa într-o atmosferă plăcută, familială, în acordurile muzicii populare autentice, interpretate de doamnele Maria Ciobanu, Ștefania Rareș și domnul Ionuț Dolănescu”, mai arată comunicatul.

De altfel, se mai precizează în comunicat, „Arhiepiscopia Tomisului a încurajat constant, de-a lungul anilor, folclorul autentic și soliștii de valoare, ca pe o parte integrantă a spiritualității noastre românești„.

În plus, în comunicat se specifică faptul că petrecăreţii şi-au plătit consumaţia nemţeşte.

„Evenimentul de ieri nu a fost unul protocolar, obligatoriu, ci a reprezentat o inițiativă a preoților și au participat la el doar cei care au dorit liber acest lucru, într-un cadru privat și pe cheltuială proprie”, mai scrie în comunicat, precizându-se că evenimentul „nu are nicio legătură cu datoriile Arhiepiscopiei Tomisului către Administrația Finanțelor Publice, datorii ce au fost reeșalonate conform legii, după un sechestru aplicat abuziv unor bunuri inalienabile ale Bisericii.”

Bucuria este o caracteristică a oamenilor sănătoși, iar slujitorii Bisericii nu fac excepție de la aceasta, comuniunea și comunicarea sporesc dragostea și înțelegerea între oameni, spre slava lui Dumnezeu. Restul sunt doar malițiozități”, conchide comunicatul.

De ziua sa, ÎnaltPreaSfinţitul Teodosie a dat petrecere cu 250 de invitaţi într-o cârciumă din Constanţa. A cerut să îi fie amenajat ring de dans şi să vină să îi cânte Maria Ciobanu şi Ionuţ Dolănescu, a informat astăzi România TV.