TEOREMA LUI PITAGORA, întrebare-capcană pentru Viorica Dăncilă: "Să fie ultima întrebare de acest gen"

Publicat: Joi, 21 Noiembrie 2019 18:36 // Actualizat: Joi, 21 Noiembrie 2019 18:44 // Sursa: romaniatv.net

Viorica Dăncilă a fost întrebată în conferința de presă din această seară despre teorema lui Pitagora, asta după ce, la conferința anterioară, a fost întrebată despre aria cercului.

În cadrul conferinței de presă organizate joi seara, Viorica Dăncilă a fost pusă din nou în fața unei probleme de matematică: care este Teorema lui Pitagora. Iată ce a răspuns fostul premier al României.

Viorica Dăncilă: "Iohannis şi cei care flutură cătuşele ar fi vrut ca mâine să mă cheme la DNA" 

"Chiar nu mai vreau să mai răspund la astfel de întrebări, dar, pentru că, pe urmă vor spune iar că nu am știu și vreau să fie ultima întrebare legată de acest aspect, am să vă răspund: suma pătratelor catetelor este egală cu pătratul ipotenuzei" a spus Viorica Dăncilă, întrebată despre teorema lui Pitagora.

Care este Teorema lui Pitagora

Teorema lui Pitagora este integrată în geometria euclidiană, fiind una dintre cele mai cunoscute argumentări de acest gen. Ea se referă la triunghiul dreptunghic și arată că suma pătratului catetelor este egală cu pătratul ipotenuzei.

Aria cercului a fost cea mai căutată sintagmă pe Google, marți seară, după dezbaterea în care Viorica Dăncilă nu a știut să spună corect formula de calcul, în urma întrebării primite de la un jurnalist prezent în sală.

Potrivit Google Trends, care măsoară căutările pe Google, „aria cercului” a avut peste 200.000 de căutări, marți, 19 noiembrie, situându-se pe primul loc, detașat, în topul căutărilor din ziua respectivă.

Următoarele sintagme aflate în top, în aceeași zi, sunt „calendar ortodox noiembrie 2019”, cu peste 10.000 de căutări, și „fosfura de aluminiu” - substanța legată de cele trei decese înregistrate într-un bloc din Timișoara - cu peste 5.000 de căutări.

„Aria cercului” a avut cele mai multe căutări în județul Sibiu - locul natal al președintelui Klaus Iohannis - București și Dolj. 

Viorica Dăncilă a fost pusă în dificultate, marţi, în cadrul dezbaterii cu jurnaliştii organizată de PSD, de o întrebare de matematică. Candidata PSD la prezidenţiale a fost întrebată care este aria cercului, având în vedere că a menţionat anterior că a dat meditaţii la matematică. Răspunsul dat de Viorica Dăncilă la această întrebare a fost greşit. Fostul prim-ministru a repetat, însă, după jurnalist, răspunsul corect.

Răspunsul dat de Viorica Dăncilă la întrebare a fost „raza la pătrat”, răspunsul corect fiind „pi înmulțit cu raza la pătrat”. Klaus Iohannis a refuzat să răspundă la aceeaşi întrebare.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 nov 11:16
Răspunde | Votează email 0 email
NAE
Ciclopul tot aiurit este ca de aia are un singur ochi sa vada cercul patrat!
22 nov 11:14
Răspunde | Votează email 0 email
NAE
Ciclopul tot aiurit este ca de aia are un sing
21 nov 21:50
Răspunde | Votează email 0 email
van kiparos
Cam prea multi dintre cei care comenteaza fac referire la triunghiul dreptunghic , insa teorema se aplica si unui triunghi oarecarecu mentiunea .Se invata in primul an de liceu.Iata enuntul ei: "Patratul unei laturi este egal cu suma patratelor celorlalte doua laturi -/+ dublul produsal uneia dintre ele si proiectia celeilalte pe ea , dupa cum latura considerata se opune unui unghi ascutit /obtuz".Daca triunghiul este dreptunghic si latura considerata este ipotenuza , atunci proiectia uneia dintre celelalte doua laturi pe a treia este un punct , adica are dimensiunea zero si dublul produs devine zero.E clar si pentru cel care a intrebat-o pe D-na. Dancila cum sta chestia?
21 nov 20:01
Răspunde | Votează email 0 email
ciclop
o "refuzata" la examenul de admitere la Politehnica - unde a reusit dar fara loc : veni, vidi dar ...nu vinci, se lauda cu nota 9 la petrol si gaze , ce diferenta de valoare !!! intre cele doua institutii de invatamant superior !!!! explicxa faoptul ca veorica vaelica se invarte in cerc si nu stie cate laturi are !!!!
Deviza potrivita pentru campania ei, specialista in foraje : foreaza adanc, adanc , adanc !!! cat poti de adanc !!!!!!!adica :veni, vidi dar ... nu vinci -se lauda cu notq 9 la petrol si gaze
21 nov 19:56
Răspunde | Votează email 0 email
ciclop
o "refuzata" la examenul de admitere la Politehnica - unde a reusit dar fara loc : veni, vidi dar ...nu vinci, se lauda cu nota 9 la petrol si gaze , ce diferenta de valoare !!! intre cele doua institutii de invatamant superior !!!! explicxa faoptul ca veorica vaelica se invarte in cerc si nu stie cate laturi are !!!!
Deviza potrivita pentru campania ei, specialista in foraje : foreaza adanc, adanc , adanc !!!!!!!adica :veni, vidi dar ... nu vinci -se lauda cu notq 9 la petrol si gaze
1
EUR
4.7785
RON
08 Dec
noapte -2 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H