TEOREMA LUI PITAGORA, întrebare-capcană pentru Viorica Dăncilă: „Să fie ultima întrebare de acest gen”

Viorica Dăncilă a fost întrebată în conferința de presă din această seară despre teorema lui Pitagora, asta după ce, la conferința anterioară, a fost întrebată despre aria cercului.

21 nov. 2019, 16:36

În cadrul conferinței de presă organizate joi seara, Viorica Dăncilă a fost pusă din nou în fața unei probleme de matematică: care este Teorema lui Pitagora. Iată ce a răspuns fostul premier al României.

Viorica Dăncilă: „Iohannis şi cei care flutură cătuşele ar fi vrut ca mâine să mă cheme la DNA” 

„Chiar nu mai vreau să mai răspund la astfel de întrebări, dar, pentru că, pe urmă vor spune iar că nu am știu și vreau să fie ultima întrebare legată de acest aspect, am să vă răspund: suma pătratelor catetelor este egală cu pătratul ipotenuzei” a spus Viorica Dăncilă, întrebată despre teorema lui Pitagora.

Care este Teorema lui Pitagora

Teorema lui Pitagora este integrată în geometria euclidiană, fiind una dintre cele mai cunoscute argumentări de acest gen. Ea se referă la triunghiul dreptunghic și arată că suma pătratului catetelor este egală cu pătratul ipotenuzei.

Aria cercului a fost cea mai căutată sintagmă pe Google, marți seară, după dezbaterea în care Viorica Dăncilă nu a știut să spună corect formula de calcul, în urma întrebării primite de la un jurnalist prezent în sală.

Potrivit Google Trends, care măsoară căutările pe Google, „aria cercului” a avut peste 200.000 de căutări, marți, 19 noiembrie, situându-se pe primul loc, detașat, în topul căutărilor din ziua respectivă.

Următoarele sintagme aflate în top, în aceeași zi, sunt „calendar ortodox noiembrie 2019”, cu peste 10.000 de căutări, și „fosfura de aluminiu” – substanța legată de cele trei decese înregistrate într-un bloc din Timișoara – cu peste 5.000 de căutări.

„Aria cercului” a avut cele mai multe căutări în județul Sibiu – locul natal al președintelui Klaus Iohannis – București și Dolj. 

Viorica Dăncilă a fost pusă în dificultate, marţi, în cadrul dezbaterii cu jurnaliştii organizată de PSD, de o întrebare de matematică. Candidata PSD la prezidenţiale a fost întrebată care este aria cercului, având în vedere că a menţionat anterior că a dat meditaţii la matematică. Răspunsul dat de Viorica Dăncilă la această întrebare a fost greşit. Fostul prim-ministru a repetat, însă, după jurnalist, răspunsul corect.

Răspunsul dat de Viorica Dăncilă la întrebare a fost „raza la pătrat”, răspunsul corect fiind „pi înmulțit cu raza la pătrat”. Klaus Iohannis a refuzat să răspundă la aceeaşi întrebare.


loading...