Teoria conspiraţiei a învins în Belgia. Jumătate din personalul medical din partea francofonă refuză să se vaccineze

Aproximativ jumătate dintre infirmierii și asistenții medicali din partea francofonă a Belgiei refuză imunizarea. De vină ar fi teoriile conspiraţiei vehiculate pe platformele de socializare din ţara vecină, Franţa.

30 mart. 2021, 22:13
Teoria conspiraţiei a învins în Belgia. Jumătate din personalul medical din partea francofonă refuză să se vaccineze

Scepticismul francofonilor din Belgia a făcut obiectul unui reportaj Deutsche Welle. Muriel Hubin este unul dintre subiecţii intervievaţi, decişi să nu respecte regulile. „În medicină trebuie întotdeauna să evaluezi riscurile. De data aceasta însă, ne lipseşte proba timpului. Cunoaştem acest virus abia de un an de zile, iar despre vaccinurile manipulate genetic nu ştim nimic. Sunt multe întrebări fără răspuns până să ajungem să vorbim despre încredere„, spune aceasta.

În  mediul online, Hubina îndemnat la boicot: fără mască de protecţie, fără lockdown şi fără imunizare în masă. Îndemnul ei a avut succes. Peste jumătate din personalul căminelor de bătrâni particulare din partea francofonă a Belgiei şi din capitala Bruxelles refuză să se vaccineze, inclusiv unii şefi. „Abia în 20 de ani vom şti care sunt efectele adverse ale vaccinului. E ca atunci când cumperi o maşină. Ai senzaţia că e sigură, dar totuşi ai vrea să vezi un test de impact”, spune un sceptic.

Citeşte şi CTP şi teoria conspiraţiei: „De ce CIP? Creștinismul a interzis rațiunea”

La Asociaţia Căminelor de Bătrâni se discută deja de o posibilă obligativitate a vaccinări, întrucât campaniile de informare nu i-au convinsd pe mulţi să accepte serul. „N-am priceput şi nici acum nu pricep. A fost atât de greu pentru aceşti angajaţi. Au văzut oameni murind şi este incredibil că nu cred că se pot proteja. Pentru mine este o enigmă”, Vincent Frederique. Experţii spun că tocmai experienţele traumatizante şi suprasolicitarea în condiţiile unei slabe renumerări i-au transferaţi pe infirmieri şi asistenţi în nişte adversari ai vaccinului.

Partea practică a teoriei conspiraţiei este că livrează explicaţii simple, iar în mediul online aceste teorii se răspândesc cu repeziciune, iar multe zvonuri vin din Franţa, unde există mulţi adversari ai imunizării.

Citeşte şi Un medic român demontează teoria conspiraţiei despre schema cipului 5G din vaccinul Pfizer