Ţepe cu taxa de primă înmatriculare. Cum reuşea o tânără din Cluj să îi înşele pe şoferi

O tânără din Cluj a reușit să înșele mai mulți proprietari de mașini după ce s-a dat drept avocat și le-a cerut bani pentru a-i reprezenta în instanță și a recupera, în numele lor, taxa de primă înmatriculare. Tânăra de 28 de ani a mers atât de departe încât chiar le-a înmânat "clienților" ei sentințe ale instanțelor, însă și acestea erau false.

10 dec. 2015, 13:06
Ţepe cu taxa de primă înmatriculare. Cum reuşea o tânără din Cluj să îi înşele pe şoferi

Polițiștii de investigații criminale efectuează cercetări față de o femeie sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, remis Vocea Transilvaniei.

„La data de 9 decembrie a.c., polițiștii de investigații criminale au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unei femei de 28 de ani, din Cluj-Napoca, bănuită de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Din cercetări a reieșit că femeia își declina falsa calitate de avocat, pretinzând astfel sume de bani de la persoanele vătămate în vederea inițierii unor procese civile având ca obiect scutirea de la plata taxei de primă înmatriculare a autovehiculelor. Astfel, femeia ar fi indus în eroare 4 persoane de la care ar fi primit circa 4.500 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Oamenii legii spun că în urma percheziției au fost ridicate documente care vor fi depuse la dosarul cauzei, iar acum continuă cercetările sub coordonarea unității de parchet competente.

Citeşte şi Atenţie! Bancnote false circulă în mai multe judeţe din ţară