Ţepe în supermarketuri şi pieţe: Brânză de oaie făcută cu lapte de vacă şi pateu de ficat fără ficat

Brânză de oaie făcută cu lapte de vacă, pateu de ficat fără ficat, dar cu mulţi aditivi, şi preţuri ce sunt mai mari pe bon decât la raft. Comercianţii şi producătorii găsesc tot felul de metode pentru a-i înşela pe cumpărători. Tocmai din acest motiv trebuie să fiţi foarte atenţi şi să citiţi eticheta fiecărui produs.

07 apr. 2015, 06:03
Ţepe în supermarketuri şi pieţe: Brânză de oaie făcută cu lapte de vacă şi pateu de ficat fără ficat

Dacă aveţi poftă de brânză de oaie trebuie să fiţi atenţi ce cumpăraţi, pentru că nu înseamnă neapărat că produsul este făcut într-adevăr din lapte de oaie, potrivit România TV. Expplicaţia este foarte simplă: din toamnă şi până la Paşte, laptele este dat mieilor.

Mai mult, producătorii scot un profit mai mare atunci când pun lapte de vacă în loc de lapte de oaie, pentru că acesta este mai ieftin.

Un alt produs la care trebuie să fiţi atenţi este pateul de ficat. Dacă vă uitaţi pe eticheta unor conserve veţi avea surpriza să aflaţi că acestea conţin o cantitate mică de ficat adică între 5 şi 25%. Până la 100%, compoziţia este completată cu apă şi mulţi aditivi alimentari.

Şi de parcă nu ar fi de ajuns, la cumpărături trebuie să vă feriţi de promoţii mincinoase şi să verificaţi foarte bine dacă preţul de pe bonuri corespunde cu cel pe care l-aţi văzut la raft.

CITEŞTE ŞI: Câte E-uri au pateurile vegetale: Studiul care o să te facă să alegi altceva pentru post