Terasa lui Rică Răducanu de la Neptun, afectată de criza economică: „Vara asta s-a văzut cel mai bine din ultimii ani că trăim vremuri grele”

Fostul portar al Rapidului, o legendă în Giuleşti, are de mulţi ani o afacere de familie în staţiunea Neptun, o terasă pe care Rică Răducanu o gestionează împreună cu vărul său.

15 aug. 2023, 13:05
Terasa lui Rică Răducanu de la Neptun, afectată de criza economică: „Vara asta s-a văzut cel mai bine din ultimii ani că trăim vremuri grele”

Rică Răducanu a dezvăluit că în acest an terasa de la mare a mers mult mai prost decât în cei anteriori, acesta fiind unul dintre efectele crizei economice prin care trece România, care a ajuns la un deficit bugetar imens, astfel că Guvernul este nevoit să recurgă la măsuri de austeritate.

„Vara asta nu prea a mers treaba la terasă, la afacerea familiei. Am stat și am privit în multe zile cum reacționează românul de rând. Mă întreb unde sunt acele concedii în care știam să ne distrăm, dar și să mâncăm așa cum trebuie în concediu. Poate avem memoria scurtă, dar pe vremuri, nu îndepărtate, ne răsfățam în vacanță. Adică, aveam în fiecare zi o friptură, fie ea în sânge sau nu, și un pahar de șpriț. Nu mai vorbesc despre un mușchi țigănesc sau un platou cu diverse preparate, să simtă toată lumea că e concediu, că e o perioadă de relaxare”, a declarat Rică Răducanu pentru Cancan.

Ei bine, anul acesta cumpătarea a părut a fi cuvântul de ordine printre turiștii români aflați pe litoral.

„Vara asta s-a văzut poate cel mai bine în ultimii ani că trăim vremuri grele, că salariile sunt mici, dacă îl ai și p-ăla și nu cumva trăiești la mila nevestei! La terasa noastră, cuvântul de ordine la mâncare a fost ciorba. În diverse variante, dar tot ciorbă se numește. O ciorbă, o halbă de bere și apoi la baie! Cam așa s-au derulat lucrurile, în mare, anul acesta”, a precizat cu amărăciune în glas cunoscutul antreprenor.

Rică Răducanu adaugă că nu doar afacerea lui a fost afectată, ci mai peste tot a întâlnit aceeași stare de fapt: „Terasa asta, din stațiunea Neptun, o avem de ceva vreme în familie, cu vărul meu, dar anul ăsta lucrurile au stat altfel, chiar dacă noi am încercat să nu ridicăm prea mult prețurile”.

Rică Răducanu, despre startul greoi al Rapidului în Sperliga: „A ajuns nevastă-mea să facă mişto de mine”

Pe de altă parte, amărăciunea lui Rică Răducanu este dublată și de începutul foarte greoi de campionat al echipei sale favorite.

„Mai nou, până și nevastă-mea face mișto de mine! După cel mai recent meci, a ajuns să mă întrebe dacă ăștia de la Rapid mai știu regulile fotbalului. . Ei, ce-i poți răspunde, după ce am devenit maeștri în arta autogolurilor. Nici eu nu făceam asemenea giumbușlucuri”, adaugă el cu doză mare de amărăciune în glas.

El crede că echipa sa de suflet trece printr-o perioadă de „magie neagră”.

„Parcă am fi blestemați să trecem printr-o perioadă de magie neagră. Poate suntem ghinioniști, poate asta e valoarea actuală, poate puțin din ambele! Cert este că facem haz de necaz, cum am mai făcut noi și altădată, dar mă tem pentru ce va veni. Aș zice că încă stăm bine, dar să nu cumva să ne ușchim din prima ligă, dacă nu ne vom trezi la timp. Pe vremea mea, nu erau jucători cu carte, ca acum, dar când intram pe teren deveneam doctori docenți, tată…”, susține același Rică Răducanu.

Citeşte şi: Pensii 2023. Anunţ de ultimă oră pentru 5 milioane de români. Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor de la 1 septembrie 2023