Termen nou în procesul lui Mario Iorgulescu: procurorul a cerut majorarea pedepsei. Gino Iorgulescu: „Cine spune că fiul meu era drogat minte!”

Luni, 11 septembrie, la Curtea de Apel, a avut loc un nou termen în procesul lui Mario Iorgulescu. Ședința ar fi trebuit să înceapă de la 12:00, dar a fost mutată la ora 15:00. Procurorul a cerut majorarea pedepsei inițiale de 15 ani și 8 luni de închisoare cu încă 3-4 ani, iar decizia definitivă va fi anunțată pe 11 octombrie.

11 sept. 2023, 19:55
Termen nou în procesul lui Mario Iorgulescu: procurorul a cerut majorarea pedepsei. Gino Iorgulescu: „Cine spune că fiul meu era drogat minte!”
Termen nou în procesul lui Mario Iorgulescu: procurorul a cerut majorarea pedepsei. Gino Iorgulescu: "Cine spune că fiul meu era drogat minte!"

La Curtea de Apel București au venit Gino Iorgulescu, tatăl lui Mario Iorgulescu, dar și Virgil Boglea și Florin Durgheu, avocații lui Mario Iorgulescu. De asemenea, la Curtea de Apel a fost prezentă și familia victimei.

Avocații lui Mario Iorgulescu au cerut sesizarea Curții Constituționale pentru că Mario Iorgulescu nu poate fi citat, fiind o persoană lipsită de discernământ. Aceștia au motivat că tânărul trebuie să fie reprezentat de Gino Iorgulescu. De asemenea, aceștia au venit cu o probă privind faptul că Spitalul Elias nu avea acreditare pentru preluarea probelor și au cerut rejudecarea cazului. În plus, avocații au mai cerut schimbarea încadrării juridice, din omor, în ucidere din culpă. Completul de judecată a respins cererea, iar procurorul a cerut o majorarea a pedepsei cu 3-4 ani pentru că Mario Iorgulescu consumase droguri la momentul accidentului.

Citeşte şi: Motivele scandaloase cu care avocaţii vor să-l scape de condamnare pe Mario Iorgulescu. „E ca un copil de 14 ani, e stresat, a fost linşat de presă!”

„Fiul meu nu s-a drogat! Cine spune asta minte!”, a declarat Gino Iorgulescu, președintele LPF, la ieşirea din tribunal, confoem GSP. „Concluzia după acest termen e că Mario Iorgulescu nu era drogat! Avem probe pe care le-am supus atenției instanței. Avem un raport de expertiză care dovedește asta. Prelevarea probelor biologice s-a făcut nelegal! Spitalul nu avea acreditare pentru a preleva probe biologice. Mai mult, presupusa substanța psihoactivă a fost găsită doar în urină, nu și în sânge. Asta înseamnă ca nu putea ajunge acolo decât prin contaminare!”, a spus şi avocatul Virgil Boglea.

Altfel, City Insurance, firma la care era asigurat Mario Iorgulescu, trebuie să achite despăgubiri în valoare de 100.000 de euro, respectiv 50.000 de lei, pentru două dintre părțile civile implicate. În total, părinții și soția victimei solicitaseră daune morale în valoare de 250.000 de euro.

Citeşte şi: Mario Iorgulescu, primele declarații după condamnarea la 15 ani și 8 luni de închisoare: „Vă garantez că nu o să fac o zi de pușcărie”

Mario Iorgulescu a fost anchetat pentru omor, după ce a cauzat în 2019 un accident soldat cu decesul unui tânăr. Anchetatorii au stabilit că acesta consumase cocaină în ziua accidentului, înainte să se urce la volanul mașinii sale, un Aston Martin. Expertiza tehnică a relevat faptul că în momentul impactului Mario Iorgulescu conducea cu o viteză aproximativă de 240 km/h. Mario Iorgulescu a consumat cocaină în ziua accidentului, conform expertizei medicale, iar în momentul impactului cu autoturismul marca Audi condus de decedat avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză și de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare.