Termenul pentru dotarea camioanelor cu plăcuţe de identificare, prelungit până la 1 ianuarie 2014

Publicat: Marţi, 21 Mai 2013 14:41 // Actualizat: Marţi, 21 Mai 2013 14:41 // Sursa: RTV.net

Termenul de aplicare a Ordinului nr. 1640/2012, referitor la dotarea vehiculelor cu plăcuţe de identificare, din care să rezulte masa şi dimensiunea acestora, a fost prorogat până la 1 ianuarie, anul viitor, a anunţat marţi, la începutul şedinţei de Guvern, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

"E vorba de o ordonanţă din anul 2011 şi un ordin de ministru din 2012 care presupunea montarea pe toate camioanele a două tipuri de plăcuţe: o plăcuţă de la producător şi o plăcuţă care să stabilească dimensiunile camioanelor. Datorită întârzierii procedurii de achiziţie, într-adevăr, transportatorii erau nevoiţi să achiziţioneze aceste plăcuţe într-un termen imposibil. În momentul în care am luat act de această situaţie, printr-un ordin de ministru am prorogat termenul de aplicare până la 1 ianuarie 2014", a spus ministrul, potrivit Agerpres.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a cerut luni anularea Ordinului nr. 1640/2012, referitor la dotarea vehiculelor cu plăcuţe de identificare, din care să rezulte masa şi dimensiunea acestora.

"Solicităm eliminarea din legislaţia românească a cerinţei abuzive de echipare cu plăcuţe din care să rezulte dimensiunile şi masele maxime autorizate ale vehiculului. Informaţii privind dimensiunile vehiculelor înregistrate în România sunt disponibile atât în cartea de identitate a vehiculului, cât şi în cele mai multe certificate de înmatriculare, precum şi în plăcuţele fabricantului, amplasate pe vehicule din construcţie", a precizat UNTRR.

CITEŞTE ŞI PLĂCUŢE speciale pentru "ŞMECHERI". Unde se fac şi cum se obţin. Ce spune Poliţia Rutieră

UNTRR a susţinut, totodată, că amenda pentru lipsa plăcuţelor, în cuantum de 8.000-12.000 lei, este total disproporţionată faţă de puterea de cumpărare şi nivelul economiei din România.

"Dacă autorităţile nu iau în timp util măsurile necesare pentru corectarea situaţiei, UNTRR susţine orice manifestare care vizează protestul împotriva acestui ordin abuziv", a anunţat Uniunea.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 iul 15:04
...penală a conducătorilor auto”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia de Frontieră. Citeşte şi Termenul pentru dotarea camioanelor cu plăcuţe de identificare, prelungit până la 1 ianuarie 2014 Potrivit sursei citate, conform...
21 mai 15:02
...care vizează protestul împotriva acestui ordin abuziv“, a anunţat Uniunea. Source Article from http://www.rtv.net/termenul-pentru-dotarea-camioanelor-cu-placute-de-identificare-prelungit-pana-la-1-ianuarie-2014_80666.html ...
1
EUR
4.8418
RON
13 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H