Termocentrala Petrom dă chix la testele finale. Producția de energie se amână

Planurile companiei de a începe producția de electricitate din 2012 se amână până la o dată incertă. Reprezentanții Petrom spun că anumiți „factori externi” sunt de vină

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 11:55
Termocentrala Petrom dă chix la testele finale. Producția de energie se amână

Termocentrala Petrom de 860 de MW nu a început producția de electricitate la finalul anului trecut, după cum era prognozat, din cauza unor factori externi neprecizați, se arată într-un comunicat al companiei remis Bursei. “Deși construcția centralei electrice Brazi a fost finalizată cu succes, înainte de sfârșitul anului 2011, testele finale au fost întrerupte de factori externi de ordin tehnic. În preyent se derulează operațiunea de curățare a unor echipamente auxiliare ale centralei, a conductei de alimentare cu gaze și a stației de măsurare a gazelor”, se arată în comunicat.

Reprezentanții companiei au mai precizat că proiectul a progresat conform planului până la momentul testelor finale însă apariția acestor factori externi au împiedicat intrarea efectivă în producție de la sfârșitul anului trecut.

Compania se concentrează pe eliminarea efectelor nefaste ale acelor „factori externi”, pentru ca producția să înceapă în cel mai scurt timp, se mai arată în comunicat.

Termocentrala a costat circa 500  de milioane de euro și va arde 1 miliard de metri cubi de gaz anual.