Termoscanarea ar putea limita accesul femeilor aflate la ovulaţie şi gravidelor în magazine

Măsura termoscanării ar putea îngrădi accesul gravidelor, al femeilor aflate la ovulaţie, dar şi al unor persoane cu diverse afecţiuni în magazine şi în alte instituţii. Asta deoarece, în anumite situații, aceste categorii de persoane pot avea temperatură peste limita legală.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 15:39
Termoscanarea ar putea limita accesul femeilor aflate la ovulaţie şi gravidelor în magazine

Măsura termoscanării în magazine are în vedere depistarea persoanelor infectate cu coronavirus. În cazul în care temperatura unei persoane depăşeşte valoarea 37,3, accesul acesteia în magazin sau clădire poate fi interzis. Medicii avertizează că personalul de pază ar trebui să fie mai bine instruit şi să dea dovadă de bunăvoinţă, scrie mediafax.ro.

Spre exemplu, o femeie aflată la ovulaţie are temperatura cu 1-2 grade mai mare decât limita admisă pentru accesul în magazine. O gravidă înregistrează o temperatură chiar şi cu 6 rade mai mare decât normalul.

O febră poate să apară la femeia care este tânără şi ovulează. Chiar este un indicator pentru noi că atunci poate să procreeze. Îi creşte temperatura cam cu 1 – 2 grade. Altă problemă ar fi cu femeile gravide. Femeile gravide pot să aibă o temperatura mai crescută. 37,5, 37,8 – 37, 9 chiar”, spune medicul ginecolog Cristian Posea pentru sursa citată.

Citeşte şi Raed Arafat: „Termoscanarea nu-ţi ia datele, nu-ţi ia CNP-ul de pe frunte”. Amenda pe care o riscă firmele care nu măsoară temperatura

Medicul enumeră, apoi, bolile în care temperatura corpului creşte.

Sunt şi anumite boli: poliartrita, care în puseu poate dă febră (…) Unele cancere… După ce că au cancer, nu-i mai lăsăm nici în magazin”, adaugă medicul.

În lumina acestor aspecte, o persoană care înregistrează temperatura, cum sunt oamenii de la pază în cazul magazinelor, trebuie să ştie mai mult decât să manevreze termometrul. În plus, termoscanarea nu este eficientă în cazul bolnavilor asimptomatici.

Faptul că măsurăm temperatura nu e rău şi probabil este singurul mod în care putem să depistăm un bolnav cu coronavirus care are simptome, dar ştim că sunt bolnavi care nu prezintă simptome. Nu e rău să se ia temperatura, ca este un mod de depistare a unui pacient cu COVID-19 simptomatic. Dar asta nu ne păzeşte de bolnavii asimptomatici”, explică Cristian Posea, medic ginecolog.