Teroare pe șosele. O mașină autonomă, „inteligentă”, a provocat un accident mortal, în plină zi (VIDEO)

Un accident deosebit de grav a avut loc în Germania, luni, 15 august. O mașină „inteligentă" / autonomă a făcut prăpăd pe un drum public.

16 aug. 2022, 17:14
Teroare pe șosele. O mașină autonomă, „inteligentă”, a provocat un accident mortal, în plină zi (VIDEO)

Până în prezent, autoritățile nu au confirmat dacă mașina electrică, de ultimă generație, funcționa pe modul automat – condusă de computerul de bord ori dacă era condusă de un șofer. Cert este că la momentul accidentului, cinci persoane se aflau în autoturism, informează presa internațională. Pe scaunul șoferului se afla un bărbat în vârstă de 43 de ani.

Mașina autonomă implicată în accidentul mortal era un BMW iX. Vehiculul circula luni, pe drumul B28 din apropiere de Romerstein, la sud-est de Stuttgart.

În urma impactului, patru elicoptere, zece ambulanțe, 15 vehicule de urgență și 80 de pompieri au ajuns la locul accidentului, scriu ziariștii germani de la Bild.

 

Producătorii mașinilor „inteligente” susțin că autovehiculele sunt 100% sigure

 

Un vehicul autonom, cunoscut și sub denumirea de vehicul conectat și autonom (CAV) – mașină fără șofer, mașină robo sau mașină robotizată, este un vehicul capabil de a-și simți mediul și de a se deplasa „în siguranță”, cu puțin sau deloc aport uman. În ultimii ani, o mulțime de accidente au fost provocate de mașinile autonome.

Mașinile cu autovehicul combină o varietate de senzori pentru a percepe împrejurimile lor, cum ar fi radar, lidar, sonar, GPS, odometrie și unități de măsurare inerțiale. Sistemele de control avansate interpretează informații senzoriale pentru a identifica căile de navigație adecvate, precum și obstacolele și semnalizarea relevantă, mai precizează sursa citată.